Política 26/07/2014

Josep Rull demana a Pujol que reflexioni sobre si ha de comparèixer davant Convergència

El nou coordinador general del partit afirma que l'herència amagada de la família del president Pujol ha produït "tristesa, consternació i un impacte important" en l'organització

Efe
1 min

BarcelonaEl nou número dos de Convergència Democràtica, Josep Rull, ha afirmat aquest dissabte en una entrevista a RAC1 que Jordi Pujol ha de reflexionar sobre si ha de comparèixer davant Convergència per enfortir el projecte que ell va crear, després que el president comuniqués divendres que va amagar l'herència del seu pare a l'estranger durant més de 30 anys. Així mateix, Rull ha dit que va saber els fets un quart d'hora abans que es fessin públics i que han produït "tristesa, consternació i un impacte important" en el seu partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La reunió entre Mas i Rajoy

Pel que fa a la pròxima reunió entre Mas i Rajoy, Rull ha dit que la perspectiva del president català és de "parlar de tot, de la consulta, de la crisi" perquè Catalunya necessita més instruments per funcionar millor i fer front a la "recentralització" que impulsa el govern espanyol. Aquesta situació, ha afegit, "ens limita cada vegada més per estar al costat de la gent d'aquest país".

Rull creu que Mas "no es trobarà un estadista, com David Cameron, sinó un líder d'un partit polític que està en campanya electoral i que no vol perdre les pròximes eleccions municipals i autonòmiques de la resta de l'Estat". El líder convergent també ha assenyalat que "dins la Constitució i l'Estatut hi ha marge per posar-hi les urnes" i que "sempre hi ha un punt d'esperança" davant del xoc de trens que es produirà si la reunió entre Rajoy i Mas no dóna fruits.

stats