Junqueras demana a la UE que supervisi el 21-D per "eliminar qualsevol dubte sobre el resultat"

En un article a 'Politico', veu "difícil" creure que el PP respectarà el que diguin les urnes

El vicepresident de la Generalitat empresonat, Oriol Junqueras, demana a la Unió Europea que supervisi els resultats de les eleccions del 21-D "per garantir que siguin respectats realment i per eliminar qualsevol dubte sobre el resultat". En un article al diari 'Politico', Junqueras veu "difícil" creure que el govern del PP respectarà el resultat.

Segons Junqueras, d'aquesta manera es garantiria que "els abusos s'acabaran". En el text, Junqueras recorda que en aquestes eleccions "el govern elegit pels catalans és a la presó, les institucions catalanes han sigut usurpades i la ultradreta porta a terme la violència amb impunitat pels carrers de Catalunya".

Des de la presó d'Estremera, argumenta que en altres circumstàncies aquestes eleccions serien de poc interès per a la resta d'Europa, però creu que en aquest cas es veuran "a tot el continent i potser són d'interès per a la comunitat internacional en conjunt". Per això considera "vital" que en supervisi el resultat.

Dubta si Rajoy respectarà el resultat

"L'absència d'Europa fins ara i la seva declaració que això és un afer intern d'Espanya amenaça de convertir-se en un problema greu a mitjà i llarg termini", afirma. El vicepresident empresonat per l'Audiència Nacional es pregunta si el govern espanyol respectarà el resultat: "Escoltaran el que diuen els votants, o ignoraran la voluntat del poble català un cop més i continuaran perseguint-los?"

Per a Junqueras, les eleccions són una manera que tenen els ciutadans per canalitzar les seves demandes. "Pot prevaler la voluntat de la gent o prevaldrà la força?", es pregunta. Remarca que la UE té "el deure de defensar la democràcia". És per això que creu que el 21-D ha de ser una elecció que es pugui implantar "perquè el nostre futur pugui construir-se sobre una base democràtica".

Més continguts de