Política 03/12/2017

Junqueras demana a la UE que supervisi el 21-D per "eliminar qualsevol dubte sobre el resultat"

En un article a 'Politico', veu "difícil" creure que el PP respectarà el que diguin les urnes

Acn
2 min
Oriol Junqueras en la roda de premsa d'ahir / EFE

BarcelonaEl vicepresident de la Generalitat empresonat, Oriol Junqueras, demana a la Unió Europea que supervisi els resultats de les eleccions del 21-D "per garantir que siguin respectats realment i per eliminar qualsevol dubte sobre el resultat". En un article al diari 'Politico', Junqueras veu "difícil" creure que el govern del PP respectarà el resultat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Junqueras, d'aquesta manera es garantiria que "els abusos s'acabaran". En el text, Junqueras recorda que en aquestes eleccions "el govern elegit pels catalans és a la presó, les institucions catalanes han sigut usurpades i la ultradreta porta a terme la violència amb impunitat pels carrers de Catalunya".

Des de la presó d'Estremera, argumenta que en altres circumstàncies aquestes eleccions serien de poc interès per a la resta d'Europa, però creu que en aquest cas es veuran "a tot el continent i potser són d'interès per a la comunitat internacional en conjunt". Per això considera "vital" que en supervisi el resultat.

Dubta si Rajoy respectarà el resultat

"L'absència d'Europa fins ara i la seva declaració que això és un afer intern d'Espanya amenaça de convertir-se en un problema greu a mitjà i llarg termini", afirma. El vicepresident empresonat per l'Audiència Nacional es pregunta si el govern espanyol respectarà el resultat: "Escoltaran el que diuen els votants, o ignoraran la voluntat del poble català un cop més i continuaran perseguint-los?"

Per a Junqueras, les eleccions són una manera que tenen els ciutadans per canalitzar les seves demandes. "Pot prevaler la voluntat de la gent o prevaldrà la força?", es pregunta. Remarca que la UE té "el deure de defensar la democràcia". És per això que creu que el 21-D ha de ser una elecció que es pugui implantar "perquè el nostre futur pugui construir-se sobre una base democràtica".

stats