Política 20/09/2019

Junqueras fa el pas per tornar a liderar la llista d'ERC el 10-N

Ell i Romeva repetiran al davant de les candidatures al Congrés i Senat si no són inhabilitats abans

Ara
2 min
El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, el dia 2 de novembre abans d’entrar a declarar a l’Audiència Nacional.

BarcelonaOriol Junqueras es posa a disposició del partit per tornar a encapçalar la llista d'ERC el 10-N. El president republicà explica en una carta a la militància que, després d'intercanviar-se missatges amb la secretària general del partit, Marta Rovira, així com també amb els dirigents republicans Pere Aragonès i Marta Vilalta, està disposat a tornar a ser el número u de la llista d'ERC al Congrés dels Diputats. "Em poso a disposició del partit, de la ciutadania i de la causa de la llibertat, per poder tornar a encapçalar la candidatura d'ERC al Congrés dels Diputats", explica en la missiva.

En la carta, Junqueras també explica que aquesta predisposició la comparteix amb Raül Romeva, que també es posa "al servei del país per encapçalar la candidatura d'Esquerra al Senat", diu el president d'ERC. "Han de saber que combatrem la repressió fins al final. No desapareixerem, no ens cansarem i no ens aturarem mai. Perquè estem convençuts que si persistim, guanyarem", assegura Junqueras. Així doncs, el president d'ERC i l'exconseller d'Exteriors tornaran a ser al capdavant de les llistes si no són inhabilitats abans. Tant republicans com JxCat debaten si els presos repeteixen com a caps de llista, tenint en compte que la sentència del Procés podria inhabilitar-los abans de proclamar les candidatures.

Després que aquest cap de setmana les bases d'ERC reelegissin Oriol Junqueras com a president del partit, l'exvicepresident del Govern dona les gràcies a la militància pel seu suport i es mostra "orgullós" de poder continuar dirigint el partit. "Com més forta sigui Esquerra Republicana més fort serà el projecte comú que representem de la República Catalana", afirma en l'escrit, que també destaca "l'alta participació registrada en aquest procés electoral intern".

stats