Política 02/05/2019

JxCat recorre a la JEC el veto a Puigdemont  per "falta d'imparcialitat aberrant"

Han presentat el recurs també davant del Tribunal Suprem i el jutjat contenciós administratiu

1 min
JxCat recorre a la JEC el veto a Puigdemont  per "falta d'imparcialitat aberrant"

JxCat ha presentat aquest dijous un recurs davant la Junta Electoral Central (JEC), davant del Tribunal Suprem (TS) i davant el jutjat contenciós administratiu de Madrid contra la decisió de la JEC d'excloure com a candidats a les eleccions europees l'expresident Carles Puigdemont i els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí, que eren originalment els números u, dos i tres de la candidatura de JxCat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa, el vicepresident primer del Parlament, Josep Costa (JxCat), l'advocat i “candidat provisional” en substitució de Puigdemont, Gonzalo Boye, i la diputada de JxCAT Gemma Geis han defensat que Puigdemont, Comín i Ponsatí tenen els seus drets polítics intactes i s'haurien de poder presentar sense problemes, i han considerat que la JEC ha actuat amb una "falta d'imparcialitat aberrant".

Segons han especificat, han presentat aquest triple recurs perquè la legislació és "confusa" sobre on cal recórrer. Sigui per la via que sigui, els dirigents de JxCat confien que prosperi perquè, com han recordat, la decisió de la JEC d'excloure Puigdemont va tenir quatre vots particulars en contra, entre ells el del mateix president de l'organisme electoral.

Aquests recursos incorporen la petició de mesures cautelars perquè els candidats exclosos siguin restituïts a la llista mentre els tribunals no resolguin la qüestió. Si el Suprem o el contenciós administratiu no els donessin la raó, han explicat que passarien a actuar davant el Tribunal Constitucional i, si tampoc no prosperés, recorrerien al Tribunal de Justícia de la UE, amb seu a Luxemburg, amb la intenció que resolgui abans de les eleccions.

stats