Política 23/05/2018

JxCat defensa que és Torra qui nomena els consellers i assegura que la Moncloa "no se'n sortirà"

No aclareix si substituirà els presos i exiliats per nous consellers si es manté el bloqueig

Aina Mascaró / Núria Orriols
1 min
Eduard Pujol mostra la credencial de Carles Puigdemont

BarcelonaJunts per Catalunya ha reafirmat aquest dimecres la seva voluntat de "restituir" els consellers presos i exiliats malgrat el bloqueig per part del govern espanyol del seu nomenament. "El govern de Catalunya el tria el president de la Generalitat, Quim Torra. No l'ha de triar Mariano Rajoy", ha expressat el portaveu de JxCat, Eduard Pujol, en una roda de premsa al Parlament. Així ha denunciat el bloqueig del govern espanyol a la publicació del 'Diari Oficial de la Generalitat', que ha assegurat que és "il·legal". "La Moncloa no se'n sortirà", ha assegurat. "Això és una lluita entre la dignitat i la repressió", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ara bé, responent a preguntes dels periodistes, Pujol no ha aclarit si JxCat mantindrà els nomenaments de presos i exiliats en cas que el govern espanyol mantingui el bloqueig 'sine die', ja que això implica mantenir l'aplicació de l'article 155 i la intervenció de la Generalitat. "Ens comprometem a garantir els seus drets polítics", ha dit, i ha demanat que es posi el focus en la Moncloa, que és qui està "incomplint la llei". "El DOGC no és 'El Patufet'", ha dit. "Això és molt seriós", ha considerat.

Pujol ha explicat que en la reunió del grup parlamentari, a la qual ha assistit Torra i l'expresident Carles Puigdemont a través de videoconferència, s'ha abordat el nomenament dels nous consellers. "Ens hem conjurat en la defensa dels drets polítics", ha afirmat el portaveu parlamentari, que també ha denunciat que la Moncloa estava utilitzant el DOGC com una "eina ideològica".

stats