Política 04/02/2017

La mobilització del 6-F pel judici del 9-N arriba gairebé als 40.000 inscrits

Ja hi ha 157 autocars contractats per ser a les 8.00 a Barcelona. Les entitats sobiranistes criden a defensar la "democràcia" i la voluntat d'"autodeterminació" de Catalunya

Núria Orriols
2 min
Les entitats sobiranistes anuncien que la mobilització del 6-F pel judici del 9-N "gairebé 40.000 inscrits"

BarcelonaLa mobilització d'aquest dilluns, 6 de febrer, pel judici del 9-N, a les 8.00 davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, frega els 40.000 inscrits. Així ho han anunciat les entitats sobiranistes en un acte conjunt amb els partits a favor del dret a decidir al pati de l'escola de La Salle de Gràcia, a Barcelona, un dels espais més emblemàtics del 9 de novembre per les cues que es van formar per votar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

També han anunciat que hi ha 157 autocars contractats, inclosos els procedents de les zones més allunyades de Barcelona. Des de Tremp, per exemple, surt un autobús a les 4.00 per ser a les 8.00 a Barcelona.

A l'acte, sota el lema "El 6-F ens jutgen a tots", hi han participat el president d'Òmnium, Jordi Cuixart; la presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras; el cap de files de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch; i Enric Blanes, coordinador de comunicació de l'ANC.

Cuixart ha cridat a la mobilització del 6 de febrer per defensar la democràcia i ha assegurat que el que es jutja aquest dilluns és la "dignitat de tot un poble" que vol autodeterminar-se. És per això que ha demanat a Europa que tingui un ull posat a Catalunya pel que passarà aquest dilluns. "Faig una crida a les institucions europees perquè prenguin partit", ha clamat Cuixart, que ha assegurat que enguany es tirarà endavant un referèndum i aquest cop vinculant.

Al seu torn, Miquel Buch ha garantit el suport del món local a la mobilització i també al referèndum. I en relació als plans del govern espanyol de precintar col·legis per impedir el referèndum, el dirigent de l'ACM ha estat clar: "Si ens tanquen els col·legis, ens posarem en biblioteques, en centres cívics o en places, que no ens les poden precintar".

Neus Lloveras, des de l'AMI, també ha remarcat la "importància" de la mobilització d'aquest dilluns i ha cridat a manifestar-se contra una acció, el judici del 9-N, que considera de les més "greus" que han passat en democràcia.

A l'acte s'hi han aplegat dirigents de tots els partits a favor del referèndum i en contra de la judicialització de la política: la secretària general d'ERC, Marta Rovira; la coordinadora general del PDECat, Marta Pascal; la diputada de la CUP Anna Gabriel; el diputat d'En Comú Podem al Congrés Josep Vendrell; el diputat de Catalunya Sí que es Pot i membre de la mesa del Parlament, Joan Josep Nuet, i la regidora d'Unió a Barcelona, Sònia Recasens. També hi havia David Fernàndez (CUP) i David Companyon (EUiA). Els sindicats de CCOO i UGT han tingut representació a través dels seus caps de files, Joan Carles Gallego i Camil Ros.

Sobre l'operació Pika

Preguntat per l'operació Pika, Cuixart ha denunciat la "xacra de la corrupció" que afecta també Catalunya, però alhora ha deixat clar que "no som innocents". A parer seu, darrere hi ha la "guerra bruta" de l'Estat per combatre el procés sobiranista.

stats