Política 20/05/2015

L'antic coordinador de PxC al Maresme és el número 13 de la llista de Ciutadans a Vilassar de Mar

Juan Carlos Serrano Gil, alcaldable per Pineda de Mar el 2011, engreixa la candidatura del partit d'Albert Rivera després d'haver passat per la formació d'ultradreta i el PP

Joan Serra
2 min
El president de Ciutadans, Albert Rivera. EFE

BarcelonaS'acumulen els casos d'exmilitants de Plataforma per Catalunya (PxC) que reforcen les candidatures de Ciutadans (C's) a les eleccions municipals del 24-M. L'ARA va avançar aquest dimarts que la número 10 de la llista de C's a l'Hospitalet, Montserrat Martínez García, havia militat a PxC, i que el número 6 de la candidatura, Javier González Borreguero, també era simpatitzant de PxC i havia assistit a reunions del partit d'ultradreta. A Vilassar de Mar es produeix una situació semblant. L'antic coordinador comarcal de Plataforma al Maresme en l'època en què Josep Anglada dirigia la formació xenòfoba, Juan Carlos Serrano Gil, és el número 13 de la candidatura de C's a Vilassar de Mar, encapçalada per Juan Díaz Delgado. Serrano Gil va ser l'alcaldable de PxC a Pineda de Mar el 2011. El mal resultat electoral a Pineda –no va entrar com a regidor– va fer que el partit decidís rellevar-lo també com a coordinador al Maresme, un càrrec que va ocupar Mònica Lora, regidora a Mataró i que repeteix com a candidata en els comicis del 24-M.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Uns mesos després de ser rellevat, Serrano Gil va acabar abandonant PxC. Tanmateix, abans de militar al partit d'ultradreta, havia integrat candidatures del PP a diverses eleccions municipals i parlamentàries. Ara, ha fet el salt a C's. La formació d'Albert Rivera està comprovant els riscos de la seva política de portes obertes. Va acabar retirant la seva candidatura a Barberà del Vallès perquè l'alcaldable, Francisco Delgdo Jiménez, va concórrer com a número 3 per Plataforma per Catalunya (PxC) a les eleccions municipals del 2011. Si segueix el mateix exemple que a Barberà, té decisions pendents a l'Hospitalet i Vilassar de Mar.

stats