Política 15/06/2017

L’exregidor de la CUP de Mataró Xavi Safont-Tria ocuparà el lloc de Reguant al Parlament

L’exalcaldessa de Sant Pere de Ribes, Anna Gavaldà, que era la següent de la llista, ha declinat per motius personals substituir la diputada a la cambra catalana

Xavi Tedó
2 min
L’exregidor de la CUP de Mataró, Xavi Safont-Tria- ocuparà el lloc de Reguant al Parlament

BarcelonaL’exregidor de la CUP de Mataró Xavi Safont-Tria serà el substitut d’Eulàlia Reguant al Parlament, que ocuparà la vacant del fins ara regidor a l’Ajuntament de Barcelona Josep Garganté. Segons ha pogut saber l’ARA, l’exalcaldessa de Sant Pere de Ribes, Anna Gavaldà, que era la següent de la llista electoral a les eleccions del 27-S, ha declinat per motius personals substituir Reguant a la cambra catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El nomenament de Safont-Tria serà validat aquest dijous al grup d’acció parlamentària (GAP) -format per les organitzacions que donen suport a la formació cupaire-, que s’ha convocat de manera extraordinària al barri de Sant Andreu de Barcelona a les 20.00 h.

La militància també haurà de ratificar que Reguant compagini fins l'endemà del referèndum la tasca de regidora i diputada perquè el codi ètic de la CUP impedeix l’acumulació de càrrecs. Si no es validés, l’exedil de Mataró s’incorporaria de manera immediata a la cambra catalana.

Safont-Tria, pagès de professió, va ser el primer regidor que va tenir la CUP a Mataró arran de les eleccions del 2007, un càrrec que va repetir 4 anys més tard fins que al final de la legislatura va deixar la regidoria perquè la CUP només permet un màxim de dos mandats als ajuntaments.

A les eleccions catalanes del 2012 va ocupar el cinquè lloc a la llista encapçalada per David Fernàndez, però va quedar fora del Parlament perquè la formació independentista va obtenir tres diputats en la seva irrupció a la cambra catalana. Als comicis del 27-S anava al tretzè lloc de la llista per Barcelona i tampoc va ser escollit perquè la candidatura alternativa va assolir 7 diputats en aquesta circumscripció.

stats