YD
Política 25/03/2015

L’oposició interna a Rosa Díez eleva la pressió perquè dimiteixi

Ara
1 min
Rosa Díez en la sessió plenària d’ahir al Congrés.

BarcelonaEl setge dels sectors crítics -cada cop més nombrosos- d’UPyD al lideratge de Rosa Díez s’estreny. La desfeta en les eleccions andaluses -UPyD va obtenir un pírric 1,9% dels vots i cap escó-, en contrast amb l’èxit d’una formació ideològicament pròxima com Ciutadans, ha obert la caixa dels trons i amenaça de fracturar el partit en el moment més inoportú, a les portes de les municipals del 24 de maig, avantsala de les generals de finals d’any.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Dilluns al vespre el consell de direcció d’UPyD va celebrar una maratoniana i convulsa reunió, que va acabar ja de matinada amb la dimissió de quatre dirigents: Rodrigo Tena, David Andina, Irene Lozano i Álvaro Anchuelo. La seva decisió es va precipitar en perdre una votació sobre la possibilitat d’acostar-se a Ciutadans per sumar forces en el nou cicle electoral. La idea, combatuda des de fa mesos per Rosa Díez però defensada per alguns sectors, va ser rebutjada per la majoria dels 21 membres del consell de direcció.

Els crítics -que inclouen tres dels cinc diputats al Congrés: Lozano, Anchuelo i Toni Cantó- plantegen no només un acostament a la formació d’Albert Rivera sinó que també demanen a Díez que assumeixi responsabilitats pel fracàs a Andalusia i renunciï a liderar UPyD. Díez, però, va reiterar ahir via Twitter que no té cap intenció de plegar. “Encara no ha arribat el dia en què UPyD deixi de ser necessari. Per això no podem consentir sense batallar que destrueixin tot el que estimem”, va etzibar. Un dels seus col·laboradors, Carlos Martínez Gorriarán, va titllar d’“irresponsables” els crítics. La guerra interna s’agreuja.

stats