Política 02/05/2019

Maragall garanteix que acabarà amb "l'ambigüitat i l'equidistància" de Barcelona amb l'autodeterminació

L'alcaldable d'ERC assegura que les eleccions "no seran un tots contra Colau com ella voldria"

Aleix Moldes
2 min
Maragall garanteix que acabarà amb "l'ambigüitat i l'equidistància" de Barcelona amb l'autodeterminació

BarcelonaEl compromís de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb la llibertat dels presos polítics i el dret a l'autodeterminació de Catalunya és insuficient per a l'alcaldable d'ERC, Ernest Maragall, que aquest dijous s'ha compromès a "acabar amb l'ambigüitat, l'equidistància i el joc tàctic" dels comuns. A una setmana de l'inici de la campanya de les eleccions municipals, Maragall ha presentat la seva candidatura al mirador de l'alcalde de Montjuïc reivindicant la "unitat estratègica de les forces sobiranistes" per insistir en el diàleg entre institucions perquè els catalans puguin votar en un "referèndum definitiu" sobre la independència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'interès dels republicans és rivalitzar de tu a tu amb l'alcaldessa. La número 2 de la candidatura, Elisenda Alamany, ho ha deixat clar apuntant que "només hi ha dues opcions" de govern després del 26 de maig. ERC, guanyadora de les recents eleccions generals a Barcelona, es presenta, en paraules de Maragall, "no com l'alternativa, sinó com l'opció guanyadora", i confia que les pròximes setmanes es converteixin en un cos a cos amb Colau. Ara bé, fonts de la candidatura són conscients que l'opció d'un govern conjunt entre ERC i Barcelona en Comú és una de les més fàcils d'imaginar.

Maragall ha assegurat que les eleccions "no seran un tot contra Colau com ella voldria", i ha subratllat que ERC presenta un "equip transversal i competent per construir el projecte de Barcelona". Entre d'altres, s'ha compromès a recuperar la "confiança" de la ciutadania que, diu, ha perdut Colau aquest últims quatre anys. Per fer-ho, ha defensat la construcció d'un triangle format per "l'Ajuntament, la societat real i el món privat".

Maragall garanteix que acabarà amb "l'ambigüitat i l'equidistància" de Barcelona amb l'autodeterminació

"Colau és el passat i nosaltres som el futur", ha remarcat donant pas als principals membres de la candidatura que ERC comparteix amb Nova, el partit que encapçala la número 2, Elisenda Alamany. Miquel Puig de 3, Montse Benedí de 4 i Jordi Coronas de 5 en són el nucli principal.

"Nosaltres compartim propostes amb Colau i el caràcter de força progressista i d'esquerres, però no compartim la seva manera de governar", ha explicat Maragall, tot plantejant un creixement "sostenible" de la ciutat prioritzant "el combat de les desigualtats".

Una de les primeres propostes "simbòliques" dels republicans és el canvi de nom del mirador de l'alcalde des d'on han presentat aquest dijous la candidatura. El nom actual se li va posar per l'alcalde franquista José María de Porcioles, i Maragall ha plantejat obrir una consulta ciutadana per corregir aquesta circumstància i rendir homenatge a un alcalde republicà.

stats