Política 11/10/2019

Mas: "Jo no vull que el preu del que estic intentant sigui ensorrar la meva economia"

Els sacrificis han de ser "raonables" i el balanç ha d'estar a favor dels beneficis, afirma

Ara
1 min
Mas: "Jo no vull que el preu del que estic intentant sigui ensorrar la meva economia"

BarcelonaL'expresident de la Generalitat Artur Mas ha rebutjat la proposta de desgastar l'economia espanyola que l'exconseller Toni Comín ha posat sobre la taula. En una entrevista a SER Catalunya, Mas ha argumentat que no vol que el preu del que està intentant sigui "ensorrar" la seva economia i ha rebutjat la idea de, si cal, perdre llocs de treball.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Mas, en aquest procés els sacrificis han de ser "raonables" i el balanç ha d'estar a favor dels beneficis. "Si defenso el projecte sobiranista és perquè crec que podríem arribar a tenir un país en què l'atur i la manca de treball no sigui una preocupació diària", ha afegit per descartar una estratègia de desgast de l'economia.

D'altra banda, ha avisat que si hi ha accions violentes, encara que sigui minoritàries, es farà el joc a l'adversari i als que tenen ganes de penjar l'etiqueta de violent al moviment independentista. A més, ha afegit que podria acabar amb la il·legalització dels partits independentistes tenint en compte els precedents a l'estat espanyol.

Mas ha defensat el concepte de "desobediència pacífica" i ha rebutjat la idea de "com pitjor millor". I ha considerat que una "alteració de l'ordre públic" podria portar a conseqüències que "no serien bones". En aquest sentit, ha recordat que a l'octubre del 2017 tant Carles Puigdemont com Oriol Junqueras van rebutjar la possibilitat de fer-se forts al carrer pel risc de "violència afegida" a la de l'1-O.

stats