Política 14/02/2017

Montoro truca al PNB per parlar dels pressupostos del 2017

El PP confia començar la tramitació a finals de març i ja alerta que tindrà poca màniga ampla per a noves partides

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
El PNB no dóna opcions: "Ni vostè vol que el votem, ni nosaltres volem votar-lo"

MadridMariano Rajoy avança en els contactes amb els nacionalistes bascos per aprovar els comptes. Després d'oficialitzar el flirteig amb el PNB per aprovar els pressupostos generals de l'Estat per al 2017, els nacionalistes bascos finalment han informat que el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, s'hi ha posat en contacte per parlar de la tramitació dels comptes. El portaveu del PNB al Congrés, Aitor Esteban, ha assenyalat que es tracta tot just d'un primer contacte i que en cap cas estan negociant els números.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions des del Congrés abans d'entrar a la junta de portaveus, Esteban ha explicat que Montoro li va trucar a finals de la setmana passada per iniciar converses sobre els pressupostos i traslladar-li pròximament el plantejament de l'executiu. "El ministre i jo ens trobarem un dia d'aquests i parlarem una mica de quin és el seu plantejament", ha afegit, i ha assenyalat la intenció de reunir-se les pròximes setmanes. "A partir d'aquí veurem les possibilitats que hi ha", ha afegit.

El PNB no es tanca en banda pel que fa a l'aprovació dels comptes del PP. És l'únic as a la màniga que té Rajoy per sortejar una esmena a la totalitat del PSOE als comptes, que Ferraz ja ha avançat que presentarà. Rajoy confia començar a tramitar-los a partir de finals de març, després d'iniciar contactes amb la resta de partits.

El portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, ja ha avisat que no tindran gaire màniga ampla per incloure noves partides als pressupostos, perquè ja s'han marcat les línies mestres amb Brussel·les. "Tenim un marge molt petit", ha dit en roda de premsa des del Congrés.

stats