9-N ALTERNATIU
Política 17/10/2014

Interior activa als Mossos per garantir la seguretat ciutadana el 9-N

La conselleria encara no sap quants agents hauran d'estar operatius aquell dia, ja que elaborarà el dispositiu policial els propers dies

Efe
2 min
Albert Batlle, nou director dels Mossos, en una imatge d'arxiu. / ACN

BarcelonaEl director dels Mossos d'Esquadra, Albert Batlle, ha signat aquest divendres una resolució que permetrà activar als agents de la policia catalana per formar part d'un dispositiu que garanteixi la seguretat ciutadana amb vista al 9-N, encara que en el seu escrit no fa referència a la consulta sobiranista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la resolució, a la qual ha tingut accés Efe, Batlle assenyala que, "en previsió dels diferents escenaris que es puguin produir a Catalunya durant els dies 8 i 9 de novembre del 2014", els Mossos d'Esquadra hauran d'elaborar un "dispositiu de seguretat global".

Segons l'escrit, que Batlle ha signat a primera hora d'aquest matí, el dispositiu haurà de "donar resposta als diferents àmbits de seguretat amb l'objectiu de garantir l'ordenada convivència i fer compatibles el lliure exercici dels drets i llibertats dels ciutadans amb el dret de circulació i manifestació, així com minimitzar les possibles afectacions".

Aquesta resolució és un tràmit administratiu imprescindible perquè el departament d'Interior pugui dissenyar un dispositiu de seguretat amb vista al 9-N, com passa amb qualsevol esdeveniment de rellevància, com per exemple el Dia de la Hispanitat, la Diada de Catalunya i grans esdeveniments esportius, entre d'altres.

De fet, Batlle remarca en la seva resolució que, per dur a terme aquest dispositiu de seguretat, caldrà "si cal" modificar la planificació de la jornada de treball dels agents dels Mossos que s'activin.

Segons han informat a Efe fonts de la conselleria d'Interior, la intenció del departament és anar dissenyant el dispositiu de seguretat en els pròxims dies, en funció de l'evolució dels esdeveniments, però sempre sota la premissa que tindrà preponderància l'àmbit de la seguretat ciutadana, per damunt de l'ordre públic. Per aquest motiu, encara no s'ha concretat el nombre d'efectius que es mobilitzaran, segons les mateixes fonts.

En la resolució s'estableixen les condicions de treball dels dies 8 i 9 de novembre per als agents que formin part del dispositiu que es dissenyi per donar resposta als "diferents escenaris possibles en ocasió de les diverses activitats que es puguin produir a Catalunya durant aquests dies".

En concret, a les unitats afectades, especialment les de seguretat ciutadana i les de recursos operatius (ARRO), els serà d'aplicació, si finalment formen part del dispositiu, una jornada diària de treball de 12 hores de servei, que computaran a càrrec de la jornada anual.

En la resolució signada aquest matí per Batlle també s'especifica que als agents que es mobilitzin amb motiu del dispositiu del 9-N els serà descomptat de la jornada de treball de 12 hores el temps de desplaçament des del seu lloc de treball fins al lloc al qual siguin destinats, així com el retorn.

A més, si els agents treballessin més de les 12 hores planificades, les hores de més es computarien igualment a càrrec de la jornada anual, amb l'aplicació de coeficients de multiplicació, segons la resolució.

stats