Política 07/05/2015

Empat entre UPN i Podem a Navarra

UPN, PP, PSOE i C's sumen el mateix nombre de diputats que una coalició entre Podem, Bildu, Geroa Bai i Ezquerra en un parlament molt atomitzat, segons el CIS

Mariona Ferrer I Fornells
1 min

MadridEl baròmetre CIS converteix Navarra en una sopa de sigles amb molt difícil pronòstic. El que està clar que és que UPN -actualment a la presidència gràcies al suport del PSOE- es desinfla i passa de 19 escons a una forquilla entre 11 i 12, empatant així amb Podem, que irromp amb 11 diputats, mentre que el PSOE passa de 9 a 6 i el PP de 4 a 3. El vot abertzale, al seu torn, es desinfla una mica i Geroa Bai passa de 8 a 5 i EH Bildu es manté amb 7 escons. Ciutadans, al seu torn, irromp amb d'entre 4 i 5 diputats, restant-los en gran mesura a UPN.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per a una investidura, doncs, caldrà un ampli joc d'aliances en què caldrà la participació del total de vuit forces representades al parlament. Per una banda, el que tradicionalment s'ha anomenat el bloc 'constitucionalista', integrat per UPN, PP, PSOE i ara Ciutadans, obtindria el mateix nombre de diputats (dependent de les forquilles) que la suma d'un 'bloc pel canvi' a Navarra: Podem, Bildu, Geroa Bai i Exquerra. La candidata de Podem a Navarra, Laura Pérez, no forma part del moviment És clar que podem, afí a la cúpula del partit a Madrid, i sempre ha mantingut que és més propera a les formacions abertzale.

stats