Política 13/03/2013

Mas es planteja suspendre la cimera social "si no ha d'anar bé"

El president afirma que esperarà a fer el pressupost perquè és "impossible" fer-lo amb un dèficit del 0,7%

Ferran Casas
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha advertit aquest dimecres al matí al ple del Parlament que es planteja suspendre la cimera social de dissabte amb els grups parlamentaris "si no ha de sevir de res" més enllà d'escenificar l'enfrontament polític "i voluntat d'ensorrar les coses". Així ha replicat a la líder del PP, Alícia Sánchez-Camacho, que l'ha acusat d'ensorrar el tercer sector i desatendre les necessitats socials. Mas ha afirmat, també en resposta al líder d'ICV-EUiA, Joan Herrera, que ell farà propostes, però que la situació no és fàcil, perquè la Generalitat "no és mestressa de la seva tresoreria".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cap de l'executiu també s'ha referit a la situació del pressupost, que el govern es planteja prorrogar, afirmant que és "impossible" fer-los amb un dèficit de només el 0,7%, tal com marca el govern central. Ha coincidit amb el líder d'ERC, Oriol Junqueras, que és impossible complir sense "tancar escoles", mentre que el cap de l'oposició ha recordat que tancant la CCMA, les grans universitats, el Parlament, els grans hospitals, els Mossos i els Bombers "encara caldria retallar 1.000 milions més".

Pere Navarro, del PSC, ha criticat que el president "ja no té crèdit polític" i que pot passar a la història com el primer incapaç de fer un pressupost. El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha denunciat que Mas vol fer amb Catalunya com amb Kosovo i saltar-se la llei. Mas ha vinculat el dret a decidir a la legalitat catalana.

stats