Política 28/09/2019

El PP i Cs es llancen contra Torra aferrant-se a una suposada relació amb els membres dels CDR empresonats

Segons alguns mitjans, el president hauria tingut contactes amb algun dels activistes

Ara
2 min
El candidat del PP, Pablo Casado, aquest dijous a Madrid.

MadridEl PP i Cs estrenyen la pressió contra Quim Torra agafant-se a una suposada vinculació amb alguns dels membres dels CDR empresonats per l'Audiència Nacional. Segons informa Efe citant fonts de la investigació, un d'ells es va entrevistar amb el president de la Generalitat, tot i que no concreta els detalls de les converses. Aquesta informació ha aparegut després que el diari 'Abc' hagi publicat aquest dissabte que un dels activistes que van declarar dijous davant el jutge Manuel García Castellón hauria afirmat en seu judicial que Torra era coneixedor dels plans que suposadament maniobraven. Segons hauria declarat, aquest membres del CDR no ho sabia de primera mà, sinó que li haurien comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Malgrat la poca claredat d'aquesta informació, dirigents de la dreta s'han llançat contra Torra i li han demanat que expliqui la seva vinculació amb els membres dels CDR empresonats per suposada pertinença a organització terrorista. "És imprescindible que s'aclareixi la vinculació de Torra amb els CDR detinguts", ha piulat el president del PP, Pablo Casado. "L'independentisme segueix desafiant l'Estat de manera gravíssima", ha afegit. Per la seva banda, la portaveu de Cs, Lorena Roldán, ha acusat el cap de l'executiu català de ser la "gasolina dels comandos separatistes". "Si es confirmessin serien informacions gravíssimes perquè suposarien que el senyor Torra estava al corrent dels plans d'aquestes persones que estan ara mateix detingudes per presumpte terrorisme", ha assenyalat Roldán.

Segons informen diversos mitjans per fonts policials, els membres dels CDR haurien planejat entrar al Parlament i quedar-s'hi durant uns dies, coincidint amb el segon aniversari de l'1 d'Octubre. Tot plegat, amb el vistiplau de Torra, gràcies al contacte "indirecte" que mantindrien amb responsables de la Generalitat. L'objectiu seria "prendre" la cambra catalana perquè el mateix Torra o fins i tot Carles Puigdemont declaressin la independència. Un dels CDR empresonats hauria explicat, a més, que li van proposar fer la cobertura logística i tècnica per mantenir les comunicacions d'internet i mòbils quan fossin dins del Parlament.

Fonts de Presidència han preferit no fer declaracions sobre aquestes informacions per no entrar al joc de les filtracions que fonts relacionades amb la investigació estan fent aquests dies sobre la causa, que està sota secret de sumari.

Que el PSOE trenqui els pactes amb independentistes

Una vegada més, el PP i Cs han insistit al PSOE de la necessitat de trencar els pactes que manté amb JxCat i ERC en diversos ajuntaments i a la Diputació de Barcelona. "¿Sánchez seguirà mantenint els acords amb ell [Torra] allà on ha entregat el govern als separatistes?", s'ha preguntat Casado. Roldán, al seu torn, ha qüestionat "quins motius més necessita" Sánchez per actuar i li ha exigit també que trenqui els pactes de govern locals i supramunicipals.

stats