Política 15/03/2016

García Albiol, sobre el regidor de Palafolls: "És millor que no parli i deixi d'opinar de política"

El líder del PP de Catalunya admet que les declaracions dient que Colau "en una societat seriosa" estaria "fregant terres" són "desafortunades". Argumenta que "a tots els partits hi ha personatges singulars"

Ara
2 min
Oscar Bermán, regidor del PP a Palafolls, i Xavier García Albiol, president del grup parlamentari popular

BarcelonaEl líder del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, admet que el portaveu del PP de Palafolls, Óscar Bermán, "és millor que no parli" i "deixi d'opinar de política", més enllà de les qüestions municipals que afectin el seu poble. Bermán va dir aquest cap de setmana que "en una societat seriosa i sana, [Ada Colau] estaria fregant terres i no d'alcaldessa de Barcelona. Amb tots els meus respectes per les digníssimes dones de la neteja". Les declaracions han provocat un gran enrenou. El PP li ha obert un expedient, però no ha expulsat el regidor. En una entrevista a RAC1, García Albiol ha admès que les paraules del regidor són "impresentables i no es poden justificar". "Les comparacions que fa són ofensives", ha dit. Amb tot, ha afegit que a tots els partits hi ha "personatges singulars".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Estem parlant d’un regidor de Palafolls, d’un regidor que fa temps que és al PP de Catalunya, que té la representació mínima en els òrgans de direcció, a nivell local i comarcal", ha afegit Albiol. "Ahir vaig demanar que se li comentés que el més apropiat, intel·ligent i just seria demanar disculpes. Ell va dir que no. Per això, els òrgans corresponents han decidit obrir-li un expedient informatiu que pot acabar amb un expedient disciplinari".

Durant l'entrevista, el periodista Jordi Basté ha posat a García Albiol més gravacions de Bermán amb comentaris desafortunats, com quan en un programa de ràdio va titllar de "pollosos" i "pelacanyes" els membres de la CUP. Amb tot, Albiol ha deixat la decisió en mans de la comissió de garanties del PP. S'ha limitat a dir: "Que demani disculpes i assumeixi que no tornarà a opinar de [temes de] política que no siguin del seu municipi".

García Albiol també ha assegurat que no coneixia Bermán, tot i anar de 24 a les llistes al Parlament. "Anar de número 24 a la llista del PP té molt de mèrit, però ni el cap de llista ni la direcció del partit saben qui va de 24 o de 45, en molts casos. A partir de determinats números són les estructures de partits, comarcals, locals… Si anava de 24, tenia les mateixes possibilitats de sortir diputat que el que anava de 45. Posem les coses al seu lloc. Xavier García Albiol no coneix la biografia exacta de tota la llista”, ha conclòs.

Óscar Bermán ha demanat avui disculpes a Telecinco, al programa d'Ana Rosa Quintana, per les declaracions sobre Colau, i ha argumentat l'allau de queixes que ha rebut perquè és molt "crític amb la corrupció" i "amb la posició del dret a la vida del meu partit, que no ha estat a l’altura".

L'enèsima polèmica protagonitzada per Bermán va obligar dilluns el coordinador general del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, a renyar-lo. El dirigent popular va considerar "desencertades" les paraules del regidor a Palafolls i va remarcar que el partit "no pot compartir-les", però va voler treure-hi ferro al·legant que, "amb tots els respectes, es tracta d'un regidor de Palafolls".

stats