DRET A DECIDIR
Política 29/09/2014

El PP amenaça de denunciar Mas per malversació si no obeeix al TC

Els populars adverteixen que desplegaran totes les eines judicials per parar els peus a la majoria sobiranista. Insta Mas a comparèixer al Parlament en comissió d'investigació perquè expliqui les "greus" informacions sobre suposats negocis amb la família Pujol

Marc Colomer
2 min

BarcelonaInici de setmana d'alt voltatge. La líder del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha amenaçat aquest dilluns el president de la Generalitat, Artur Mas, de denunciar-lo per un suposat delicte de "malversació de fons públics" si no obeeix i se sotmet a una eventual suspensió "a tots els efectes" de la llei de consultes i del decret de convocatòria del 9-N. Camacho ha donat per fet que el TC no suspendrà "cautelarment", sinó " a tots els efectes" la llei i el decret, com ha sol·licitat el govern espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa després de la reunió de l'executiva del PP a Catalunya, Camacho ha recordat al president de la Generalitat que des del moment de l'eventual suspensió de la llei i el decret no podrà seguir desenvolupant una convocatòria "il·legal" ni cap de les actuacions que se'n deriven, com la "campanya de propaganda". "Mas ha pres la pitjor decisió de la seva vida: seguir endavant, signar una convocatòria de referèndum il·legal i insistir amb la campanya de propaganda d'un referèndum que no es farà. No s'està enfrontant al govern de l'Estat. S'està enfrontant a l'estat de dret i a la democràcia", ha asseverat.

Sigui com sigui, després d'acusar el president de la Generalitat d'haver arribat "massa lluny", ha advertit que "la societat catalana té la garantia que el president d'Espanya farà complir les regles del joc democràtic". Això sí, ha admès que "el PP és avui l'únic instrument útil a nivell polític per garantir la convivència i la unitat entre tots catalans i espanyols", cosa que "es demostrarà aquesta setmana".

Però i si, com avança aquest dilluns l'ARA, el TC resol abans del 9-N? ¿El Govern hauria de tenir-ho tot a punt per a la votació per si la resolució fos, ni que sigui de forma remota, favorable a la Generalitat? Per Camacho, aquesta possibilitat no existeix, de manera que no vol que es destini ni un minut més a desenvolupar els preparatius del 9-N.

Mas, culpable a priori

Alícia Sánchez-Camacho no ha perdut l'ocasió d'esprémer la informació de portada d'aquest dilluns del diari 'El Mundo', que apunta a la sospita de negocis "il·legals" del president de la Generalitat amb la família Pujol. Ha exigit al president que comparegui en la comissió d'investigació que crearà el Parlament sobre el cas Pujol i el frau fiscal. I ha advertit que estudiarà totes les accions legals per esclarir-ho.

"Mas, que vol passar a la història com un màrtir, potser passarà a la història com algú que possiblement ha tingut negocis amb els Pujol", ha etzibat. Els populars volen fer del cas Pujol el que anomenen "cas Convergència" per relacionar-lo amb el president Mas i debilitar així un dels principals actors del procés polític.

stats