Política 26/08/2015

El PP diu que amb més del 72% de participació el sí punxarà

Ara
1 min
Xavier García Albiol (PP) i Josep Ramon Bosch (SCC).

BarcelonaL’unionisme confia en una alta participació el 27-S per frenar els partits que defensen un estat propi per a Catalunya. El candidat del PP, Xavier García Albiol, augura que amb un 72% de votants “als independentistes se’ls desmunta el xiringuito”. A la tesi popular s’hi va afegir Societat Civil Catalana (SCC), que va elevar aquest percentatge al 75% com a via, va afirmar el seu president, Josep Ramon Bosch, per impedir una majoria de Junts pel Sí i la CUP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per aconseguir aquesta fita, els representants del PPC i de SCC, que ahir es van reunir a la seu dels primers, estan convençuts que han de centrar els esforços a mobilitzar l’electorat del Baix Llobregat, el Barcelonès, el Tarragonès i Lleida. A les eleccions catalanes la participació acostuma a vorejar el 62%.

Assumint implícitament el caràcter plebiscitari dels comicis, Albiol va lamentar el que considera una “traïció” del PSC al seu electorat, ja que, segons va dir, en aquestes eleccions no està en joc “un Parlament d’esquerres o de dretes”. Per això, va reclamar el suport dels que se senten tant catalans com espanyols i que ara no confiaran en la formació de Miquel Iceta. A la candidatura que encapçala Raül Romeva la va acusar de viure en el “món imaginari de Matrix”. El PP avisa que, més enllà dels resultats, Mariano Rajoy no permetrà la independència de Catalunya.

Tot i la trobada d’ahir, Bosch va avançar que la seva entitat no participarà en cap acte de partit durant la campanya. Ara bé, continuaran intentant mobilitzar els contraris a la secessió difonent informes amb “dades objectives”, en el marc de la campanya Junts i millor.

stats