Política 08/05/2015

El PSC es rebel·la contra Colau i es reivindica com l'única esquerra capaç de governar

"No volem una nova casta que ostenta una alçada moral que no té", reivindica la número dos de Collboni, Carmen Andrés

Sara González
2 min
Jaume Collboni en l'acte d'inici de campanya / PERE VIRGILI

BarcelonaSi hi ha una esquerra amb experiència i capaç d'assumir amb "solvència" el comandament de l'ajuntament de Barcelona aquesta és el PSC. Aquest és l'atac directe a la Barcelona en Comú d'Ada Colau amb què l'alcaldable socialista, Jaume Collboni, ha arrencat la campanya. "Estic tan orgullós del que ha fet el PSC com del que va fer ICV, que ara vol amagar les sigles no entenc per què", ha etzibat des de la pèrgola de Via Júlia de Nou Barris de la capital catalana, el gran fortí socialista a la ciutat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Nosaltres som un projecte sòlid que ve de molt lluny. Som l'autèntica esquerra de progrés", ha reivindicat davant d'unes 800 persones tot recordant les tres dècades de govern socialista de la ciutat. No s'ha estalviat, però, les crítiques a l'actual alcalde, Xavier Trias, de qui ha dit que no permetrà que segueixi governant i "ensorrant" la ciutat. La clau, ha subratllat, està en la bossa d'indecisos.

Amb tot, els atacs a Colau han estat una constant per part dels teloners de Collboni. "Aquesta ciutat no la governa cap 'run-run', la governen els socialistes", ha deixat anar l'eurodiputat Javi López. I la número dos per Barcelona, Carmen Andrés, ha tirat més llenya al foc tot afegint: "No volem una nova casta que ostenta una alçada moral que no té".

Justament per exhibir el llegat del PSC a la ciutat de Barcelona, Collboni també ha exhibit l'exalcalde Jordi Hereu, que ha intentat insuflar moral a la militància tot lloant les virtuts del seu successor. "Aquest no és un moviment de 'vedettes'", ha deixat anar també referint-se a Barcelona en Comú.

"Primera i única volta"

Des de Girona, el primer secretari del partit, Miquel Iceta, ha recordat que hi ha qui intenta "disfressar les eleccions d'allò que no són en benefici propi i en detriment dels interessos dels catalans". El líder dels socialistes va insistir que les municipals són "la primera i única volta per tenir uns ajuntaments al servei de la gent".

stats