CRISI INTERNA AL PSC
Política 20/01/2014

Jordi Martí (PSC): "Si hi ha una sola expulsió, no em presentaré a les primàries de Barcelona"

L'actual president del grup municipal alerta que actuar "amb disciplina en lloc de debat" pot "engegar a rodar" el procés intern dels socialistes

Acn
1 min

BarcelonaEl president del grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, ha lligat el seu futur a la carrera pel lideratge del partit a la capital a les mesures disciplinàries que els socialistes apliquin als tres diputats crítics que van incomplir les directrius de votació al Parlament en la petició de la consulta al Congrés. En un comunicat, Martí assegura que "si hi ha una sola expulsió", no es presentarà a les primàries, un procés per al que aquest dilluns té previst inscriure's i on ja havia anunciat que participaria. El regidor, a més, ha alertat a la cúpula del PSC que la decisió que prengui la comissió de garanties sobre els díscols té "el perill d'engegar a rodar" les primàries.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, Jordi Martí assegura que "l'amenaça d'expulsió dels tres diputats, instal·lada com una boira baixa al PSC" és l'element que podria crear realment un problema intern al partit, i més ara, que s'està iniciant el primer procés intern de tria de candidats a la capital catalana. "Si l'actual direcció pretengués acabar el conflicte amb disciplina en lloc de debat, i parlo només en nom de la meva candidatura, aquest procés se n'aniria en orris", ha sentenciat.

Per Martí, de fet, "en democràcia no pots participar en un combat d'idees i de projectes amb la mirada amenaçadora de la direcció del partit", perquè aquestes "són dues maneres de fer que no lliguen".

El regidor socialista ha aprofitat per "tornar a agrair" el gest dels tres díscols −Joan Ignasi Elena, Marina Geli i Núria Ventura−, que van trencar la disciplina de vot la setmana passada.

stats