LA CRISI DELS SOCIALISTES
Política 03/03/2014

Navarro titlla de "mala pràctica política" l'opa de Junqueras als crítics del PSC

El líder del PSC considera que ERC té una "obsessió malaltissa" i avisa els crítics que no haurien d'anar a actes d'altres partits

Sara González
2 min

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha titllat de "mala pràctica política" que el líder d'ERC, Oriol Junqueras es "dediqui més" a intentar atraure els crítics socialistes que no pas a "solucionar els problemes" dels catalans. "Té una obsessió malaltissa", ha sentenciat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

I és que els republicans mantenen converses perquè l'exdirigent del PSC Ernest Maragall vagi de dos a les llistes per a les europees, que també podrien incloure de tres o quatre a l'encara militant socialista Toni Comín. Davant d'aquesta situació, Navarro ha insistit que el seu partit és "socialista, catalanista i d'esquerres" i que en ell és benvingut tothom qui comparteixi els tres eixos.

Tot i això, davant l'apropament d'alguns membres o exmembres del PSC als republicans i l'acte previst de Junqueras amb el líder d'Avancem, Joan Ignasi Elena, per aquest mes de març ha llançat una advertència: "Els membres del PSC no participen en actes d'altres partits". Ha recordat que la participació només seria avalada en cas d'actes conjunts o de representacions oficials aprovades per l'executiva.

Un dictamen que serà "just"

Navarro també ha insistit que la comissió de garanties, l'ens disciplinari del partit que ha de decidir la sanció als tres diputats crítics que van trencar la disciplina de vot per defensar la consulta, administra el seu temps i serà ella la que decideixi quan emet el dictamen. En tot cas, s'ha mostrat convençut que aquest dictamen serà "just" i que, per tant, no interferirà en els processos del partit, con ara les primàries de Barcelona o bé les pròpies eleccions europees. Navarro ha admès, però, que segueix sense mantenir diàleg amb Joan Ignasi Elena, Marina Geli i Núria Ventura. Sobre la mediació que la comissió ha ofert a les dues parts en conflicte, el primer secretari s'ha limitat a assegurar que l'ens està recollint "opinions i informació" per poder valorar els fets.

stats