Política 05/12/2013

PSC, PP, C's, militars i policies celebren el 35è aniversari de la Constitució amb Llanos de Luna a Barcelona

La delegada del govern espanyol demana als partits "la generositat" i unitat que van tenir el 78 i proclama la vigència de la carta magna per "afrontar amb unitat i responsabilitat els reptes d'Espanya com a nació"

Acn
2 min
Pere Navarro, Albert Rivera i Alícia Sánchez-Camacho i un comandament militar escolten el discurs Llanos de Luna de celebració del 35è aniversari de la Constitució / ACN

BarcelonaLa delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, ha reunit els comandaments policials, militars i de l'administració estatal, i els líders de PSC, PPC i C's per commemorar el 35è aniversari de la Constitució. Llanos de Luna ha aprofitat per reclamar als partits que repeteixin ara la "generositat" mostrada el 1978 amb l'aprovació de la carta magna.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Si en aquell moment va servir per garantir "la unitat dels espanyols i la seva convivència", ara, segons ella, s'han de "deixar de banda les diferències" per centrar-se en "la prioritat absoluta" de la sortida de la crisi. A més, ha proclamat la vigència de la Constitució per "afrontar amb unitat i responsabilitat els reptes [d'Espanya] com a nació".

La commemoració de l'aniversari de la Constitució espanyola, que aquest divendres fa 35 anys des del dia que es va aprovar en referèndum, ha servit a la delegada del govern de l'Estat a Catalunya per fer una aferrissada defensa de la vigència de la carta magna. En un discurs que ha començat en català i ha acabat en castellà, Llanos de Luna ha recordat "l'èxit col·lectiu" que va suposar l'entrada en vigor de la Constitució.

Després de recordar que Catalunya "sempre s'ha significat en la defensa del constitucionalisme" al llarg de la història d'Espanya, la delegada del govern ha defensat que la carta magna del 1978 és "la font de la nostra democràcia" i el "principal fonament per exercir els nostres drets i llibertats des de la diversitat i la pluralitat".

De Luna ha reclamat que, tot i que algunes veus diuen el contrari, la Constitució segueix sent d'allò més útil avui en dia. "La nostra llei de lleis ha estat, està, a l'altura de les expectatives que s'hi van dipositar", ha dit.

Maria de los Llanos de Luna ha fet aquest discurs sota l'atenta mirada dels líders del PSC, Pere Navarro −assistència que suposa la primera d'un líder dels socialistes catalans a aquest acte a Barcelona−; del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, i de C's, Albert Rivera. Després, tots tres han brindat amb la delegada per la Constitució i pel seu 35è aniversari.

stats