Política 28/04/2015

El candidat del PSC a la llista fantasma dels Omellons, sobre el municipi: "Sé que fan un bon vi i un millor oli"

El diputat socialista al Congrés Joan Canongia, nascut a Manresa, reconeix que el partit li ha demanat que es presenti al municipi del Solsonès i nega estar fent un "frau a la democràcia"

Ara
1 min

Barcelona"Sincerament, sé que fan un bon vi i un millor oli. No vull enganyar ningú". Aquesta ha estat la sincera resposta de Joan Canongia quan a 'El matí de Catalunya ràdio' li han preguntat què en sap del municipi dels Omellons (les Garrigues). Canongia és diputat del PSC al Congrés dels diputats des del 2008, però també candidat a una de les llistes fantasma que els socialistes presenten a les eleccions municipals d'aquest maig. Nascut a Manresa, es presenta per ser escollit als Omellons, i ha reconegut: "El partit m'ha vingut a buscar perquè m'hi presenti".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Canongia ja va formar part d'una llista fantasma al municipi de la Molsosa (Solsonès), però en aquell cas –ha explicat– va ser una "decisió personal", motivada pel fet que "hi havia un cacic que va fer l'impossible perquè el PSC no pogués presentar-se al Solsonès". "Com que em coneixien l'antecedent [en referència al PSC] no els ha costat gaire demanar-m'ho ara", ha afegit el diputat, que ha defensat l'existència de les llistes fantasma: "Qui vulgui votar socialista que pugui votar. Tampoc estic fent cap frau a la democràcia", ha conclòs.

stats