Política 17/09/2014

El PSC es torna a trencar al Parlament per la consulta del 9-N

Marina Geli i Núria Ventura han votat a favor de la resolució sobre la consulta de CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP, mentre que Rocío Martínez-Sampere no ha assistit aquesta tarda al Parlament

Sara González
2 min
El portaveu parlamentari del PSC i el president del grup socialista al Parlament, ahir / EFE

BarcelonaEl PSC arrenca el curs polític, de nou, incapaç de mantenir la unitat del seu grup parlamentari a l'hora d'afrontar una votació sobre la consulta del 9-N. Les diputades Marina Geli i Núria Ventura han votat a favor de la resolució conjunta sobre la consulta que han presentat CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP, desobeint així la consigna que havia donat el seu grup de votar-hi en contra. La diputada Rocío Martínez-Sampere, a més, no ha assistit aquesta tarda al Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu dels socialistes al Parlament, Maurici Lucena, ja havia anunciat abans de la votació que hi hauria "alguna" diputada socialista que no secundaria el vot en contra fixat pel grup "en coherència" amb el que ja havia votat en ocasions anteriors. Aquest anunci implica un canvi en l'actitud del PSC. A diferència de les altres dues votacions en les quals, sota el mandat de Pere Navarro, alguns diputats van trencar la disciplina de vot, aquesta vegada el partit que lidera Miquel Iceta ha buscat normalitzar la discrepància.

Durant la seva intervenció en les conclusions del debat de política general, Lucena ha subratllat que no hi haurà una "solució a llarg termini" al conflicte entre Catalunya i Espanya si no se celebra una consulta. Amb tot, ha insistit que aquesta ha de ser "legal i acordada" i ha instat el president de la Generalitat, Artur Mas, a no deixar-se endur per "les pressions" i els intents de "desestabilització".

"Junqueras va dir que Mas podia trair la confiança del poble de Catalunya. Vostè no trairà els catalans si manté Catalunya en l'estat de dret. La traïció seria el contrari", ha alertat Lucena, que ha afegit que el PSC farà "costat" al president en la via del "diàleg, la negociació i el pacte" per poder fer una consulta "acordada", encara que això impliqui trigar més a poder votar.

stats