Política 03/08/2013

El PSOE exigirà explicacions al govern espanyol per l'indult del pederasta demanat al Marroc

Els socialistes espanyols troben el cas "d'una extrema gravetat" i estan preocupats pel fet que la inclusió d'aquest nom en la llista d'indultats pugui "perjudicar l'alta gestió atribuïda al rei" d'Espanya

Efe
1 min

MadridEl PSOE demanarà al govern espanyol que doni una explicació "urgent" sobre les circumstàncies de l'alliberament, després d'un indult del rei del Marroc, d'un pederasta espanyol condemnat a 30 anys de presó en aquest país per haver abusat d'onze nens.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per això, la vicesecretària general del PSOE, Elena Valenciano, registrarà dilluns al Congrés una pregunta oral dirigida al ministeri d'Afers Exteriors per un fet que ha causat "una enorme alarma i indignació al país veí i també a Espanya", anuncia en una nota de premsa.

Valenciano, que és la portaveu socialista a la comissió d'Exteriors, s'interessarà per quin departament del govern espanyol ha "suggerit" que s'inclogui a aquesta persona en la llista de presos espanyols indultats recentment pel Marroc.

També preguntarà si s'ha comprovat i supervisat "l'oportunitat i la idoneïtat dels casos inclosos en aquesta relació per no perjudicar l'alta gestió atribuïda al rei" d'Espanya. La tesi del PSOE és que Joan Carles I va fer una gestió genèrica amb el seu homòleg, el rei Mohamed VI, sense saber qui hi havia a la llista d'indults que se soli·licitaven, elaborada pel govern espanyol.

Valenciano considera d'"extrema gravetat" aquest cas i exigeix una explicació "immediata" i que s'actuï amb la màxima celeritat per reparar aquest "error".

Un grup d'advocats marroquins s'ha afegit a la pressió pel cas sobre les institucions espanyoles amb una querella contra el pederasta presentada a l'Audiència Nacional, a Madrid.

stats