El jutge Ruz interroga aquest dimecres onze imputats en la causa contra Jordi Pujol Ferrusola

Set empresaris hauran de passar per l'Audiència Nacional per explicar la seva relació amb el primogènit de l'expresident de la Generalitat. L'interrogatori ha començat 45 minuts tard

El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz interroga aquest dimecres onze imputats , set d'ells empresaris , en la seva causa sobre l'origen de la fortuna a l'estranger de Jordi Pujol Ferrusola , primogènit de l'expresident català . Els imputats per delictes de blanqueig de capitals , contra la Hisenda pública i falsedat en document mercantil estan citats avui en sessions de matí i tarda a la seu de l'Audiència Nacional del carrer Goya de Madrid .

Entre ells figuren empresaris de societats que van pagar a Pujol Ferrusola per treballs que la policia creu inexistents , així com familiars de la seva exdona Mercè Gironès , també imputada en el cas .

El jutge ha emplaçat els empresaris Carlos Sumarroca Coixet i el seu fill Carlos Sumarroca Claverol , així com el conseller delegat de Copisa –empresa que va facturar nombrosos treballs Pujol Ferrusola–, Xavier Tauler Ferre .

Dos empresaris imputats són Gustavo Buesa Ibáñez i Josep Mayola Comadira , que van ser socis del primogènit de Pujol en Gestió i Recuperació de Terrenys , adjudicatària de contractes públics que va pagar a Pujol Ferrusola per treballs qüestionats pels investigadors .

Ruz ha citat també Alejandro Guerrero Kandler , vinculat a les empreses Famguega i Life Mataró , que segons un informe policial va pagar " milionàries comissions" al fill de Pujol per intercedir en adjudicacions , i Luis Delso Heras , del Grup Isolux , que el va contractar per serveis sospitosos .

També hauran d'acudir a l'Audiència Nacional Ramon Gironès Pages , Ramon Gironès Riera i Mercè Riera Anglada , germà , pare i mare de l'exdona de Pujol Ferrusola , respectivament .

En l'acte en el qual va acordar la citació , Ruz els imputa per la seva " presumpta participació i cooperació amb l'investigat , Jordi Pujol Ferrusola , en determinades operacions mercantils que han estat sent investigades ".