Política 06/07/2019

Partits i entitats independentistes es reuneixen a Suïssa per intentar recuperar la unitat estratègica

La cimera, prevista de fa dies, arriba enmig de retrets de JxCat i ERC per la Diputació de Barcelona

Ara
1 min
La Crida engega amb l’objectiu de “forçar” un referèndum

BarcelonaFa setmanes que el president de la Generalitat, Quim Torra, es reuneix amb partits i entitats sobiranistes per intentar traçar una resposta unitària a la sentència, probablement condemnatòria, que dictarà el Tribunal Suprem contra els líders del Procés. Aquest dissabte, a Suïssa, s'ha celebrat la primera cimera entre els actors independentistes, segons ha avançat Catalunya Ràdio i han confirmat fonts a l'ARA. La trobada, prevista des de feia dies, coincideix amb els retrets públics entre JxCat i ERC pel pacte dels postconvergents a la Diputació de Barcelona i que els republicans consideren que ha obert una esquerda important al Govern.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els comuns, que també han passat per la ronda de contactes al Palau de la Generalitat, no estaven convidats a la reunió d'aquest dissabte perquè el punt principal era refer la unitat estratègica de l'independentisme, afirmen les fonts. Segons Catalunya Ràdio, per part de JxCat hi havia prevista l'assistència de Torra i l'expresident, Carles Puigdemont. També hi havia representants d'ERC, de la CUP i de les entitats, tot i que no els han volgut fer públics. En el cas del vicepresident de l'executiu, Pere Aragonès, ha delegat les funcions a Catalunya durant els dies 5 i 6 de juliol en la consellera de Justícia, Ester Capella, per un viatge a l'estranger i, per tant, podria haver participat en la cimera.

A Suïssa viuen exiliades des de fa un any la secretària general d'ERC, Marta Rovira, i l'exportaveu parlamentària de la CUP, Anna Gabriel. Els seus respectius partits no confirmen que hagin participat en la trobada.

stats