Política 10/11/2014

Pedro Sánchez: "També han de ser respectats els milions de persones que no han participat en el 9-N"

El líder del PSOE demana a Rajoy que deixi d'escudar-se "en els tribunals" i afronti el "problema polític" amb Catalunya

Sara González
1 min

BarcelonaEl líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha assegurat que el seu partit "respecta" la mobilització dels 2,3 milions de catalans que ahir van participar en el 9-N, però ha insistit que també cal tenir en compte els que no hi van anar. "També han de ser respectats els milions de persones que no han participat i es van quedar casa perquè van creure que el plantejament no era l'adequat per decidir l'encaix de Catalunya a Espanya", ha assegurat el secretari general dels socialistes, que ha comparegut a la seu del PSC juntament amb Miquel Iceta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, les xifres demostren, segons Sánchez, "el fracàs del frontisme de Mas i l'immobilisme de Rajoy". En aquest sentit, ha instat el president espanyol a deixar d'escudar-se "en els tribunals" i afronti d'una vegada per totes "el problema polític" amb Catalunya.

A partir d'ara, els socialistes demanaran una reunió tant amb Mas com amb Rajoy i s'oferiran a participar de les converses a la recerca d'un acord.

També el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha insistit que qualsevol solució passa per l'acord i ha considerat que la mobilització del 9-N només respon a la incomoditat i el "malestar" dels catalans amb Espanya sinó també amb la crisi econòmica.

stats