Política 26/08/2018

Puigdemont creu que Sánchez té l'oportunitat de fer una proposta concreta a Catalunya

L'expresident del Govern diu que hauria de permetre una discussió sobre el dret d'autodeterminació

Efe
1 min
El candidat de Junts per Catalunya a la investidura, Carles Puigdemont, als carrers de Copenhaguen, on aquesta setmana va fer-hi una conferència.

Innerleithen (Escòcia)L'expresident de la Generalitat i líder de Junts per Catalunya (JxCat), Carles Puigdemont, ha insistit aquest diumenge que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, té l'oportunitat de fer una proposta concreta a l'executiu català sobre el dret d'autodeterminació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant un col·loqui fet a Innerleithen, al sud d'Escòcia, Puigdemont ha considerat que aquesta possibilitat es tindria "a partir del setembre vinent, quan comenci el curs polític". "Sánchez té l'oportunitat d'explicar, no només d'usar un nou vocabulari i canviar el clima polític, que òbviament ja ha canviat de manera positiva, sinó de fer alguna cosa concreta i de posar sobre la taula alguna cosa clara per permetre una discussió política sobre l'assumpte central que és el dret d'autodeterminació", ha dit.

Puigdemont ha assenyalat que si tal escenari es produeix, el Govern estarà disposat al diàleg. "Si el govern (espanyol) obre aquesta porta, estic segur que el govern català i la societat catalana participaran en aquesta oportunitat. Aquesta és la nostra prioritat", ha indicat l'expresident de la Generalitat en la seva primera conferència fora de Bèlgica des que va tornar a Brussel·les.

"El cel està fosc, però hi ha possibilitats reals d'obrir un diàleg clar i fort amb el Govern espanyol", ha considerat. Puigdemont, que va arribar divendres a Escòcia, ha participat avui en una conferència del fòrum internacional Beyond Borders sobre el futur de Catalunya i Europa.

stats