Política 08/05/2019

Puigdemont insta les forces independentistes a actuar amb "força i conjuntament" des de Brussel·les

L'expresident ha reiterat "el dret" dels presos electes el 28-A a ser posats en llibertat

Acn / Ara
2 min
Puigdemont insta les forces independentistes a actuar amb "força i conjuntament" des de Brussel·les

BarcelonaA poc més de 48 hores perquè es doni el tret de sortida de la campanya per a les eleccions europees, l'expresident Carles Puigdemont ha instat els partits independentistes a treballar "amb força i de manera conjunta" des de Brussel·les a partir del 26 de maig. "Nosaltres hem de continuar aquesta col·laboració encara més", ha subratllat Puigdemont en referència a la unitat que, fins ara, havien demostrat les formacions sobiranistes a l'Eurocambra. I ha afegit: "Crec que és on ens volen veure els ciutadans de Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des de la ciutat de Schengen, a Luxemburg, els candidats de Junts per Catalunya al Parlament Europeu Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí han presentat la candidatura del partit per als pròxims comicis europeus i han reiterat el "dret" dels presos elegits el 28 d'abril a sortir en llibertat. "Jo vull sentir les seves veus al Congrés i al Senat", ha reclamat el cap de files de JxCat, que ha advertit que "cada minut que passen a la presó és un minut de vergonya". "No hi ha cap demòcrata que no pugui desitjar la seva posada en llibertat", ha insistit.

"No demanen un favor, un privilegi, demanen el seu dret", ha indicat Puigdemont, que ha etzibat: "Si l'Estat és tan exigent amb segons quines lleis, nosaltres demanem que ho siguin amb totes", ha dit, "començant per la llei que permet sense cap dubte que gaudeixin de la llibertat que sobretot els ha donat la gent amb els seus vots".

Compromís amb els "valors fundacionals"

Així, des de la ciutat luxemburguesa, els candidats de JxCat al Parlament Europeu s'han compromès a defensar "els valors fundacionals d'Europa". "Som aquí per emetre un discurs simbòlic, ens comprometem amb Schengen, amb Europa i els valors fundacionals contra tots aquells que els poden amenaçar", ha reblat.

"Sabem com hem de guanyar quan es tracta de defensar drets humans", ha apuntat Puigdemont, que ha sentenciat: "Ho continuarem fent i posarem al servei d'aquesta causa i el reforçament democràtic tota aquesta habilitat que ja hem demostrat durant aquest any i mig d'exili".

stats