Política 03/05/2018

Puigdemont i Paluzie es reuneixen a Berlín i acorden "refermar el mandat de l'1-O"

L'ANC informa que el president els ha refermat el seu "compromís amb la República"

Ara
1 min
Una fotografia de la reunió difosa per l'ANC a Twitter

BarcelonaL'ANC ha informat aquest dijous que la líder de l'entitat, Elisenda Paluzie, s'ha desplaçat fins a Berlín per reunir-se amb el president Carles Puigdemont, en una trobada en què han acordat "refermar el mandat de l'1-O". Així ho ha explicat l'ANC en un comunicat, en què ha insistit que Puigdemont ha compartit amb Paluzie que "el compromís amb la República Catalana ha de ser irrenunciable".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons informa l'entitat, durant la reunió "han analitzat la situació política" i han considerat que "fer efectiva la República Catalana és la garantia per superar la repressió i l'autoritarisme de l'Estat". Un compromís que, per tant, consideren "irrenunciable" de cara a les negociacions per a la formació de Govern fins al 22 de maig.

La trobada s'ha produït precisament en un moment en què l'ANC acaba d'obrir una consulta entre els seus associats perquè es posicionin sobre si avalen l'escenari d'un candidat alternatiu a Puigdemont per a la investidura o bé prefereixen repetir eleccions. La direcció de l'ANC ja es va posicionar a favor d'investir a distància Puigdemont, però ha optat per consultar les bases davant la possibilitat que dissabte que ve el mateix expresident de la Generalitat pugui plantejar un candidat alternatiu en l'acte que JxCat celebrarà a Berlín.

stats