Política 21/11/2013

Rajoy: "Espero que s'imposi el seny a Catalunya"

El president del govern espanyol diu en una entrevista a RNE que el dret a decidir recau en tots els ciutadans espanyols i torna a brandar la Constitució per assegurar que no permetrà el referèndum sobre l'autodeterminació de Catalunya

1 min
Artur Mas i Mariano Rajoy, en una trobada recent a Barcelona / CRISTINA CALDERER

"Crec en la unitat d'Espanya, el país més antic d'Europa. I crec en els llaços efectius, comercials i de tot tipus que hi ha entre Catalunya i Espanya. Hem fet moltes coses junts, i n'hem de fer moltes més. Hem de ser grans". Així s'ha expressat el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en una entrevista a RNE aquest dijous.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Res de nou en contingut, si bé ha utilitzat un to força contundent, i fins i tot s'ha atrevit a utilitzar el català per reclamar "seny" al Govern d'Artur Mas, alhora que li ha recordat al president de la Generalitat que el dret a decidir recau en "tots els ciutadans espanyols". En aquesta línia, ha subratllat que el que "no passarà de cap de les maneres" és que es trenqui la "sobirania nacional" espanyola, i per això ha remarcat que "el que sigui Espanya, ho han de decidir tots els espanyols".

Tampoc s'ha oblidat de brandar la Constitució per assegurar que no permetrà el referèndum sobre l'autodeterminació de Catalunya, i ha assegurat que "amb els articles 1 i 2 de la Constitució no s'hi juga, almenys mentre jo sigui el president del govern espanyol", ha dit.

En l'àmbit econòmic, ha procurat posar en valor la generositat de l'executiu espanyol per fer reflotar les arques catalanes, que ara "tenen problemes molt greus", ha remarcat. En aquest sentit, ha recordat que gràcies a les transferències estatals la Generalitat ha pogut pagar els seus proveïdors, i ha assegurat que una de les principals prioritats del seu executiu és que Catalunya pugui tornar a accedir als mercats per finançar-se.

stats