Política 05/09/2019

Albert Rivera anirà aquest divendres al Parlament en el segon aniversari del ple del 6 i 7 de setembre

Lorena Roldán (Cs): "Es compleixen dos anys del cop d'estat"

Ara
1 min
Rivera anirà aquest divendres al Parlament en el segon aniversari de l'aprovació de les lleis de desconnexió

Albert Rivera tornarà aquest divendres al Parlament de Catalunya, on va exercir de diputat durant nou anys (2006-2015). La data escollida no és casual, ja que es compleixen dos anys del ple del 6 i 7 de setembre del 2016, quan la cambra va aprovar les lleis de desconnexió en dues sessions polèmiques i maratonianes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ho ha anunciat avui la portaveu taronja al Parlament, Lorena Roldán, en la seva intervenció durant una reunió del grup parlamentari de Cs per obrir el nou curs polític: "Es compleixen dos anys del cop d'estat, d'un dels dies més tristos de la història recent de Catalunya". "No permetrem que aquell dia caigui en l'oblit", ha dit, i ha explicat que Rivera anirà al Parlament per recordar-ho.

El ple del 6 i 7 de setembre va aprovar la llei del referèndum i la llei de transitorietat jurídica –posteriorment anul·lades pel Tribunal Constitucional (TC)– que establien la base legal sobre la qual convocar el referèndum de l'1-O, i Cs sempre ha considerat que en aquell ple es van vulnerar els drets de l'oposició, l'Estatut i la Constitució.

Roldán ha criticat que el president de la Generalitat, Quim Torra, no esmenti mai aquelles dates: "No ho volen recordar, saben el mal que van fer", ha dit, i ha reivindicat que aquells dies Cs es va erigir com el defensor dels drets dels ciutadans catalans.

Fonts del partit taronja han explicat a Europa Pres que la visita de Rivera al Parlament es basarà en una reunió del líder de la formació amb el grup parlamentari i posteriorment compareixerà davant dels mitjans.

stats