Política 02/11/2016

Rivera descarta compartir govern amb el PP mentre Rajoy sigui president

El president de C’s assegura que no s’incorporaran a l’executiu a mitja legislatura

Ara
2 min
Albert Rivera, en roda de premsa aquest dilluns / ACN

BarcelonaEl president de C’s, Albert Rivera, ha sortit avui al pas dels rumors que situen el seu partit dins el govern de Mariano Rajoy en algun moment de la legislatura. "Si no hi ha renovació, no. Si seguim tenint el mateix president, no", ha garantit en una entrevista a TV3. A Rivera no li agrada la gestió de Rajoy al capdavant del PP, i abans d’anar més enllà d’un simple pacte d’investidura, exigirà la "regeneració" dels populars, començant per l’elecció d’un nou president allunyat dels casos de finançament il·legal que afecten el partit. A curt termini, però, ha reconegut que això és "ciència-ficció".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L’objectiu de Ciutadans és tenyir de "taronja" les polítiques de l’executiu, començant per les 150 reformes ja pactades amb el PP en matèria educativa, sanitària i en la lluita contra la corrupció. "Ara el que volem és controlar el govern amb els escons que ens han donat els ciutadans. El millor que podem fer és demanar millores, però no una cadira a un ministeri o una secretaria general", ha afegit.

"Va ser el PP qui no va voler renovar-se, i això ha provocat que no hi hagi possibilitat de cap mena d’entesa amb el govern", ha insistit. Ciutadans farà, doncs, oposició, i Rivera està convençut que el fet d'haver perdut la majoria absoluta provocarà que els populars estiguin obligats a governar des del diàleg.

Catalunya no estarà representada a la conferència de presidents autonòmics

Els interessos de Catalunya no estaran representats a la conferència de presidents autonòmics que Rajoy ha anunciat que convocarà properament, un cop la Generalitat ha confirmat que Carles Puigdemont no hi assistirà. Una decisió criticada pel líder de C's, que ha afirmat que no entén com el Govern "renuncia" a influir en qüestions rellevants per als catalans. Segons Rivera, aquesta actitud "extremista" de Junts Pel Sí fa que la Generalitat es desentengui de reformes com el nou model de finançament.

En lloc d'assistir a la conferència de presidents autonòmics, Puigdemont demanarà reunir-se bilateralment amb Mariano Rajoy, un cop configurat el nou executiu espanyol. Rivera ja pronostica que la trobada serà un fracàs perquè el cap de l'executiu català "prescindirà de parlar de Rodalies, el corredor mediterrani, la sanitat, les infraestructures i el finançament" i centrarà la reunió, com ja ha expressat públicament, en el referèndum. "Un referèndum que no té cabuda en el model constitucional" i que el líder de C's està convençut que farà perdre "l'oportunitat" d'avançar en les qüestions que afecten el dia a dia dels catalans.

En cas que el Govern "renunciï" a lluitar per aquests altres temes, serà Ciutadans qui els defensi al Congrés dels Diputats, on el PDECat "només demana el referèndum". "Si CDC ha abandonat la posició de negociador, ho respecto, però els catalans han de saber que el Govern està més preocupat per la independència que per negociar temes que afecten Catalunya", ha conclòs.

stats