Política 20/10/2014

Rull afirma que la llista unitària tindria "l'única missió d'aconseguir la independència"

El coordinador general de CDC diu que la reunió d'ERC, ICV-EUiA i la CUP "no distreuen" CiU de "l'objectiu de posar les urnes" el 9-N

Ara
2 min

BarcelonaEl coordinador general de CDC, Josep Rull, ha assegurat que si es fes una llista conjunta per afrontar les eleccions plebiscitàries, aquesta candidatura tindria una "única missió, que és aconseguir la independència". "Seria l'únic punt del programa electoral", ha afirmat Rull al programa 2324 del 324. "Declarar és senzill, el que es difícil és aconseguir-la", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El CATN diu que hi ha diversos mecanismes: fer una llei per declarar la independència, instar formalment l'estat espanyol a asseure's, instar a altres països que reconeguin la declaració d'independència...", ha explicat Rull. El dirigent de CDC ha dit que "aquest nou país que creem ha de tenir dues característiques: que pugui funcionar operativament i aconseguir el reconeixement internacional". "Un país és independent en la mesura que hi ha una majoria que ho vol ser i que hi ha països que ho reconeguin", ha sentenciat.

Rull ha asseverat que la reunió que aquesta tarda han mantingut ERC, ICV-EUiA i la CUP "no distreuen" CiU de "l'objectiu de posar les urnes als màxims punts de votació per complir el mandat democràtic".

Sobre el creuament d'opinions que hi ha hagut aquest dilluns, Rull ha afirmat que "Homs no s'ha precipitat", i ha afegit que "el consens tècnic [anunciat pel conseller] es construeix en base la única proposta que teníem, que són els 11 punts proposats per la CUP". El dirigent nacionalista ha fet una crida a la unitat: "Hem de ser capaços de veure els punts en comú per poder-hi treballar i per treballar-hi a fons", ha dit, i ha explicat, a més, que és moment "de poca gesticulació i molta capacitat d'entrar amb entesa".

Sobre les plebiscitàries: "El menys important és el quan"

"El menys important és el quan, el més important és saber la finalitat concreta", ha afirmat Rull. El dirigent de CDC ha dit que "quan ens posem d'acord amb el què volem, es farà el mandat democràtic definitiu".

stats