Política 13/04/2015

L'historiador Josep Fontana i l'activista Maria Salvo tancaran la candidatura d'Ada Colau

La cap de llista de Barcelona en Comú presenta les incorporacions com "un honor" i "una responsabilitat històrica"

Joan Serra
1 min
Ada Colau i Gerardo Pisarello han anunciat al passatge de La Canadenca que Josep Fontana i Maria Salvo tancaran la llista. / ARA

BarcelonaEl prestigiós historiador Josep Fontana, catedràtic emèrit de la Universitat Pompeu Fabra, i l'activista antifranquista Maria Salvo, fundadora de les Dones del 36 i expresidenta de l'Associació Catalana d'Expresos Polítics, ocuparan les darrers posicions a la candidatura de Barcelona en Comú, la coalició de l'esquerra alternativa que lidera Ada Colau, en la qual estan integrades Podem, ICV-EUiA, Procés Constituent i Equo.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Colau ha presentat com "un honor i una responsabilitat històrica" la incorporació de les dues persones en llocs simbòlics de la seva candidatura. "La nostra candidatura vol demostrar que es pot fer política d'una manera diferent. Però no es pot fer un projecte de regeneració sense memòria", ha raonat Colau per anunciar les dues incorporacions. La presentació s'ha fet al passatge de La Canadenca, al costat del Paral·lel, símbol de la Vaga de la Canadenca del 1919, un dels moviments de vaga pacífica més importants de la primera part del segle XX, que va desencadenar en l'acceptació de la jornada laboral de vuit hores.

Josep Fontana s'ha referit a aquests fets històrics per argumentar el seu suport al projecte de Colau, que ha defensat com un projecte de canvi. "Avui comença un moviment que permetrà canviar l'Ajuntament. Volem un Ajuntament en què els ciutadans hi tinguin veu i vot", ha dit Fontana, que reclamat la confiança dels barcelonins. L'activista Maria Salvo no ha pogut participar finalment en la presentació. Però ha expressat, per via de la candidatura, el seu suport al projecte.

stats