Política 30/05/2015

Sánchez anuncia al comitè federal del PSOE que concorrerà a les primàries per ser candidat

Reforçat pels resultats del 24-M, Sánchez ha formalitzat aquest dissabte la seva intenció de batallar per disputar la presidència del govern

Efe
1 min
Pedro Sánchez, durant la reunió del comitè federal del PSOE / EFE

MadridEl secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha confirmat aquest dissabte que concorrerà a les primàries del 26 de juliol per designar el candidat a president del Govern amb "humilitat, responsabilitat i molta il·lusió". Sánchez ha reafirmat el seu compromís de presentar-se a les primàries en el seu discurs davant els membres del comitè federal, el màxim òrgan del partit entre congressos, que s'han reunit a la seu de Ferraz per fixar els criteris de la política d'aliances després de les eleccions municipals i autonòmiques.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Us anuncio amb humilitat, amb responsabilitat, amb il·lusió, amb molta il·lusió, que tinc decidit concórrer a aquestes primàries i demanar la vostra confiança per ser el pròxim president socialista del Govern d'Espanya", ha proclamat Sánchez en presència dels 'barons' territorials , entre ells, la presidenta andalusa en funcions, Susana Díaz.

Els més de 200 membres del Comitè Federal han brindat el seu ovació a Sánchez, a la qual s'ha sumat Díaz, qui durant els últims mesos, ha mantingut la incògnita de si es presentava o no a la consulta interna. La presidenta andalusa va afirmar dijous passat, després de reunir-se amb Sánchez a Ferraz, que no estava pensant en les primàries i que aquest procés era una cosa que no preocupava als ciutadans en aquest moment.

El Comitè Federal ha aprovat avui el calendari i les bases reguladores de la consulta, a la qual de moment, només Sánchez ha anunciat la seva disposició presentar-se.

stats