Política 23/05/2018

Sánchez torna a acusar Torra de "racista i supremacista" i demana a ERC que es replantegi el pacte de govern

El president de la Generalitat va demanar ahir al líder socialista que s'excusés

Ara
1 min
Pedro Sánchez denuncia que "l'independentisme no pot jugar a triar un president"

BarcelonaEl secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha tornat a titllar el president de la Generalitat, Quim Torra, de "racista i supremacista" i l'ha acusat de "negar la identitat a la meitat de la societat". Sánchez ha fet aquestes acusacions l'endemà que el president li hagués demanat que "s'excusi" per haver utilitzat aquestes paraules per referir-se a la seva persona. En una entrevista a Telecinco, Sánchez ha dit que respecta més el líder d'ERC, Oriol Junqueras, que el de JxCat, Carles Puigdemont, pel fet que no ha marxat del país. Ara bé, ha criticat que els republicans hagin "anteposat idees racistes i supremacistes" i haver fet Torra president. "Com poden tolerar que no hi hagi Govern? Demano una reflexió als partits d'esquerra independentistes", ha exigit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sánchez ha defensat que amb el 155 en vigor el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, "està facultat per decidir qui pot o no pot ser conseller". En aquest sentit, ha coincidit a afirmar que Rull i Turull no poden ser consellers pel fet d'estar en presó preventiva i tampoc Puig i Comín, perquè són "fugits". A més, assegura que qui vol allargar el 155 és el mateix president de la Generalitat, Quim Torra, i demana que es retorni "a l'estat autonòmic i a l'ordre constitucional".

El líder del PSOE també ha insistit que cal canviar el redactat del delicte de rebel·lió perquè, segons creu, està pensat per a "alçaments militars d'èpoques passades". També ha afirmat que se sent representat en la posició de la fiscalia alemanya, que demana l'empresonament de Puigdemont i l'entrega a Espanya per rebel·lió i ha assegurat que aquest cas ha deixat veure la "debilitat en la cooperació entre estats membres".

stats