Política 07/06/2018

Sánchez abordarà la qüestió catalana al consell de ministres de demà i vol iniciar el diàleg abans de l’estiu

Fonts de l’executiu asseguren que la interlocució anirà més enllà de Batet

Dani Sánchez Ugart
2 min
La ministra de Política Territorial, Meritxell Batet/ EFE

MadridEl govern espanyol de Pedro Sánchez col·locarà entre les seves prioritats la interlocució amb el govern de Quim Torra. En la primera reunió del consell de ministres, demà divendres, s’abordarà quins han de ser els primers passos en aquesta interlocució, segons han explicat fonts de l’executiu, que tot just avui ha començat a caminar amb la presa de possessió dels ministres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Entre les qüestions a decidir hi ha si el primer pas el farà Sánchez, o si el president espanyol esperarà que sigui Torra qui el faci, però en qualsevol cas la intenció és que la interlocució s’iniciï abans de l’estiu. El president de la Generalitat ja ha demanat públicament una reunió a Sánchez en diverses ocasions, especialment durant els viatges a Madrid per visitar els presos polítics.

Les mateixes fonts han explicat que la qüestió catalana, que té una ministra gairebé dedicada a això (Meritxell Batet, ministra de Política Territorial i Funció Pública), no quedarà residenciada només en aquest departament, sinó que impactarà en tot el gabinet.

Batet, de fet, ha recordat en l’intercanvi de carteres la situació a Catalunya i ha confirmat que començaran “ràpid” a treballar. En una entrevista a La Sexta, Batet ha assegurat que “es poden fer moltes coses” i que els gestos i les accions són importants. La ministra ha demanat no “anar sempre amb el llistat de greuges” i ha apostat per una actitud d’“escolta” que ha de venir dels “dos costats”. Així, ha demanat al Govern de Torra que també faci “gestos”, i que vagi amb la “mateixa actitud de bona voluntat que té el president del govern” espanyol.

“El camí no serà ràpid ni fàcil”, ha admès la ministra.

stats