Sánchez endureix el seu discurs amb l'independentisme: "Primer llei i després diàleg"

El líder del PSOE demana als sobiranistes "que condemnin totes les formes de violència"

El PSOE ha endurit el to amb l'independentisme de cara a la repetició electoral del pròxim 10-N, com ha escenificat aquest dilluns al matí Pedro Sánchez enviant un clar missatge a les aspiracions sobiranistes: "Primer llei i després diàleg". El secretari general del PSOE i president en funcions ha fet un discurs a Madrid per inaugurar la precampanya i ho ha fet defensant el llegat del socialisme en l'estat del benestar espanyol i assegurant que el PSOE és "l'únic partit que pot oferir estabilitat" i l'única alternativa al bloqueig polític dels quals responsabilitza la resta de partits espanyols. 

En una línia que ja ha marcat en els últims dies amenaçant amb l'aplicació de l'article 155 a Catalunya, però aquest cop sense mencionar-lo expressament, Sánchez ha demanat als partits independentistes "que reconeguin el seu fracàs" i expressament al govern "que condemni tot tipus de violència, encara que sigui, i sobretot, de les seves files", en relació amb les recents detencions dels membres dels CDR. "Som l'essència de Catalunya", ha asseverat Sánchez, que creu que el PSOE "és l'única alternativa al secessionisme a Catalunya", que "no vol independència, sinó convivència", segons ha assegurat. També ha demanat al govern de la Generalitat que atengui "els milers de joves que estudien en barracons". 

Sánchez inicia la precampanya a Catalunya amenaçant amb el 155

"Ara govern, ara Espanya" és lema escollit per la precampanya, fins que a partir de la nit del 31 d'octubre arrenqui la campanya electoral del 10-N. Sánchez ha ressaltat els valors de l'Espanya democràtica en contrast a un franquisme en el qual "les dones no tenien autonomia ni tan sols per obrir un compte bancari" i existia "la censura". "Els espanyols tenien poques raons per sentir-se orgullosos quan sortien a l'estranger", ha dit Sánchez, que ha reivindicat com a llegat socialista l'educació i la sanitat públiques i ha advertit: "Si aprimem l'estat als nivells que demana el neoliberalisme, no podrem atendre les emergències". "L'Espanya que estimem creu en la justícia social i en la justícia fiscal", ha afegit. 

Més continguts de