JUDICI AL PROCÉS

"Potser Sànchez va ser altiu, però quin és el tipus penal per ser malcarat?", les frases de Jordi Pina

El lletrat de Sànchez, Rull i Turull els transmet que "passi el que passi són gent de pau"

  1. "El tribunal em permetrà que les meves últimes paraules siguin d'agraïment als meus tres amics, Josep, Jordi i Jordi. Ha estat un honor. Sigui quina sigui la sentència, podeu estar ben tranquils que sou gent de pau".  2. "¿Que Jordi Sànchez potser es va posar nerviós i que potser va ser altiu en aquells primers minuts? No hi ha cap actuació de violència amb Jordi Sànchez el 20-S, però ens quedem que va ser malcarat. On és el tipus penal per ser malcarat?"

  3. "Anem a la llibreta Moleskine. Diuen: és que té reunions amb el senyor Turull. Home, esclar. El que hauria sigut il·lògic és que es reunís amb Messi, però que es reunís amb Marta Rovira era el més normal, era el portaveu parlamentari"  4. "L'ANC canalitza una força ciutadana a través d'una associació de manera immaculada, amb l'única i maleïda excepció –perquè la maleiré tota la vida– d'aquells quatre esgarrapacristos que van causar danys a uns vehicles de la Guàrdia Civil i que van enderrocar anys i anys de civisme a Catalunya". 

  5. "La Fiscalia ha volgut escarmentar de manera considerable els líders socials. Si no, no s'explica. Jordi Sànchez va ser aquell a qui el ministeri fiscal va dedicar més espai de temps, i sobre l'1-O té poc a explicar. Aquell dia era un ciutadà com qualsevol altre".   6. "Si hi ha res que hagi quedat clar en aquest judici és això: no hi va haver ni encàrrec, ni factura, ni prestació de serveis. ¿I se segueix imputant quasi un milió d'euros a Jordi Turull per Unipost? Per l'amor de déu!" 

  7. "El 9-N el ministeri fiscal va fer un informe brillant en què es basava en el principi de proporcionalitat, no s'aturarien les votacions. Quin va ser el resultat? La comparació és molt senzilla: zero lesionats, zero detinguts".  8. "El ciutadà ha de saber que en dret penal espanyol, al segle XXI, no existeix cap delicte de cop d'estat". 

  9. "No estem jutjant els ciutadans, estem jutjant els inductors. Ens n'hem oblidat? ¿Hi ha cap tuit o missatge d'algun dels meus clients incitant els ciutadans a impedir durant l'1-O l'actuació de les forces i cossos de seguretat de l'estat? No en trobaran cap". 

  10. "Els funcionaris policials orinaven sobre la gent des dels balcons, treien porres extensibles, utilitzaven i ensenyaven les armes. ¿El ministeri fiscal ens està dient que els 'escraches' són la font de violència policial perquè quatre senyors piquen amb unes cassoles?"