Política 28/08/2018

Sánchez vol tenir a punt el projecte de pressupostos al novembre

El president del govern espanyol busca que s'aprovin abans de la precampanya de les municipals

Europa Press
1 min
Sánchez, en roda de premsa amb el seu homòleg xilè, Sebastián Piñera, a Santiago de Xile. El president espanyol realitza aquesta setmana una gira per l'Amèrica Llatina. Avui també visitarà Bolívia.

Santiago de XileEl govern espanyol calcula que presentarà un projecte de llei de pressupostos generals de l'Estat per al 2019 abans de final d'any, preferiblement al novembre, segons fonts de l'executiu. D'aquesta manera s'obriria la possibilitat que estiguessin aprovats al febrer, abans de la precampanya de les municipals i autonòmiques del mes de maig.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El desig del president, Pedro Sánchez, és que aquests pressupostos es facin amb el sostre de despesa elaborat pel seu gabinet, que preveuen 6.000 milions d'euros més de despesa no financera que els comptes del 2018 aprovats per Mariano Rajoy.

Si la reforma del veto del Senat es porta a terme a temps, l'executiu podrà preparar un projecte de pressupostos més expansiu. Però si no, afirma l'equip de Sánchez, ho faran amb el sostre de despesa vigent, l'últim que va aprovar Rajoy i amb el qual es van elaborar els comptes del 2018.

En aquest cas, el govern de Sánchez no comptaria amb 6.000 milions d'euros addicionals, però podria canviar les prioritats i repartir els recursos de manera diferent de com ho va fer Rajoy.

stats