Política 20/09/2014

Santamaría avisa Mas que és "el president de tots" i que ho és "gràcies a la Constitució"

La vicepresidenta del govern central ha demanat al president de la Generalitat que reflexioni abans de signar la convocatòria pel 9-N i ha apel·lat a la "tranquil·litat" que volen els "molts" militants que té el PP a Catalunya

Efe
1 min
La vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría / EFE

Épila (Saragossa)La vicepresidenta del govern central, Soraya Sáenz de Santamaría, ha recordat al president català, Artur Mas, que és el president de "tots els qui resideixen" a Catalunya, "dels qui pensen una cosa o en pensen una altra", ha dit, i ho és perquè la Constitució espanyola "li dóna aquesta potestat" i amb l'objectiu de "fer-los la vida més fàcil". Per això, Santamaría ha demanat a Mas que reflexioni abans de signar la convocatòria de la consulta popular sobre la independència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sáenz de Santamaría ha participat aquest dissabte al monestir de Rodanas de Saragossa el dia de l'afiliat del PP d'Aragó, on s'ha referit al debat obert a Catalunya al voltant del referèndum sobiranista. Ha apel·lat directament al president de la Generalitat, que aquests dies pot "signar una decisió", en relació amb la possibilitat que aviat rubriqui la convocatòria del referèndum un cop el Parlament català va aprovar ahir la llei de consultes.

El PP té "molts" militants a Catalunya que se senten catalans i espanyols, ha dit, i aquestes persones volen que els polítics els donin "tranquil·litat". "I volem que estiguin amb nosaltres, amb els seus veïns", ha afegit Sáenz de Santamaría, junts "com al llarg de tota la història, passant-s'ho bé, patint i traient aquest país de la crisi".

"A Escòcia s'ha complert la llei"

stats