Política 22/11/2018

El Suprem estudiarà la recusació de Marchena que demanen sis presos del Procés

La sala penal obre el procediment per estudiar la recusació del president del tribunal

Europa Press
1 min
Imatge del Tribunal Suprem en arxiu

MadridLa sala penal del Tribunal Suprem ha obert el procediment per estudiar la recusació del president del tribunal que jutjarà el Procés, Manuel Marchena, que han sol·licitat els presos Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els sis presos van presentar els seus escrits demanant la recusació un dia després que es publiquessin els missatges de WhatsApp que va enviar el portaveu del PP al Senat, Ignacio Cosidó, assegurant que l'elecció de Marchena com a president del Consell General del Poder Judicial i del Suprem els permetria controlar "des de darrere" la sala penal.

Per als processats pel procés independentista a Catalunya, aquests missatges evidencien el control polític que el PP i el PSOE exerceixen sobre el magistrat i el mateix tribunal.

Ara la sala penal ha dictat una providència en què dona tres dies a les parts personades al Procés –acusacions i defenses– perquè informin sobre la seva postura respecte de la sol·licitud de recusació, i després d'això donarà trasllat al mateix Marchena perquè també es pronunciï.

A continuació, la sala penal nomenarà un magistrat instructor de l'incident de recusació d'entre els seus magistrats, que haurà d'elaborar un informe amb les seves conclusions. Un cop acabat aquest pas, serà la sala especial del 61, presidida pel president del Suprem, Carlos Lesmes, la que prendrà l'última decisió.

stats