Política 22/02/2016

Rajoy, nomenat 'persona non grata' a Pontevedra, la seva ciutat

Els socialistes i Marea Pontevedra han rebut el suport del BNG per aprovar una moció que lamenta que el govern espanyol hagi renovat la gestió de la ria de Pontevedra a l'empresa Ence

Europa Press / Efe
2 min
Mariano Rajoy provarà de ser investit si Pedro Sánchez fracassa en el seu intent.

BarcelonaEl president del govern en funcions, Mariano Rajoy, ha estat nomenat aquest dilluns 'persona non grata' a la seva pròpia ciutat, Pontevedra. Així ho ha aprovat el ple municipal a través d'una moció presentada pels socialistes (PSdG) i Marea Pontevedra, i que ha rebut també el suport del BNG, que governa amb el PSdG.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la sessió plenària, que s'ha hagut de suspendre momentàniament fins a dues vegades per la tensió entre el públic, els promotors de la moció han denunciat que Rajoy "ha condemnat a presó permanent revisable amb l'agreujant de podridura 83.000 veïns de Pontevedra", en relació amb la renovació de la pròrroga a l'empresa Ence, que gestionarà la ria de Pontevedra durant 60 anys més.

El líder del PSdG, Agustín Fernández, ha criticat que Rajoy hagi "regalat 60 anys més de destrucció i desolació" a Ence, "condemnant els ciutadans a més anys de massacre mediambiental, de destrucció, de prepotència i de fatxenderia". Per la seva banda, Carme da Silva, del BNG, ha recordat que Ence es va instal·lar a la ria amb Franco i que Rajoy ha demostrat ser "digne hereu d'aquesta tradició". "És una condemna per a tot Galícia que hauria d'avergonyir tot el PP de Pontevedra", ha afegit.

El PP i Ciutadans, crítics amb la moció

En canvi, des del PP, Jacobo Moreira ha demanat que es "reconsideri" la decisió, que ha titllat d'"autèntica estupidesa", i es "recapaciti". De fet, ha acusat directament Podem i el PSOE d'haver impulsat "una maniobra orquestrada des de Madrid". "Dic a Sánchez i Iglesias que Pontevedra no és un titella de ningú", ha afirmat.

Al seu torn, la regidora de Ciutadans María Rey ha justificat el seu vot contrari perquè és un "no a la revenja política".

La moció s'ha acabat aprovant amb els vots a favor dels 12 regidors del BNG, els tres del PSdG i els dos de Marea, mentre que només ha rebut un vot contrari, el de Ciutadans. Els set regidors del PP s'han negat a votar i han abandonat el ple uns minuts.

stats