Política 25/02/2015

El TC buscarà la unanimitat per anul·lar el 9-N i la llei de consultes

En les propostes dels ponents dels recursos es declara la inconstitucionalitat de la consulta sobiranista, i la dificultat se centra en els matisos que es poden incloure en la resolució relativa a la llei de consultes

ángeles Vázquez
1 min
Les cues per votar en el 9-N, en aquesta cas a l’escola La Salle de Gràcia, a Barcelona, van fer la volta al món.

MadridEl ple del Tribunal Constitucional es reunirà a partir de les 11 hores d'avui dimecres per debatre i votar les sentències que ha de dictar en relació amb la consulta del 9-N, que inclouen el decret de convocatòria de la consulta i la llei de consultes catalana. L'objectiu continua sent aconseguir la unanimitat dels 12 magistrats o, almenys, una àmplia majoria abans de l'1 de març, dia en què es compleixen els cinc mesos de suspensió acordada per l'alt tribunal de la llei 10/2014, de consultes populars no referendàries.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els ponents dels recursos presentats contra aquesta llei i contra el decret de convocatòria de la consulta, Pedro González Trevijano i Juan Antonio Xiol, respectivament, ja han conclòs les seves propostes de resolució i seran debatudes en el ple d'avui. En totes dues propostes es declara la inconstitucionalitat de la consulta sobiranista, i la dificultat se centra en els matisos que es poden incloure en la resolució relativa a la llei de consultes.

De fet, la llei de consultes aprovada el 2010 pel govern del tripartit també està pendent de pronunciament per part del Constitucional. La intenció era resoldre el seu respectiu recurs juntament amb els relatius a la consulta del 9-N, però finalment s'ha donat prioritat a l'actualitat, encara que s'intentarà que totes les resolucions relacionades guardin coherència per evitar males interpretacions de la jurisprudència de l'alt tribunal.

stats