Política 06/09/2016

El TC barra el pas a la candidatura d'Otegi a les eleccions basques

L'alt tribunal no ha ni admès a tràmit el recurs interposat pel líder d'EH Bildu

Efe
1 min
Otegi, condemna justa o injusta?

Madrid / VitòriaEl Tribunal Constitucional (TC) barra el pas a Arnaldo Otegi a les pròximes eleccions basques. Aquest dimarts l'alt tribunal ha decidit no admetre ni a tràmit –és a dir, no ha entrat a fons en la qüestió– el recurs que el cap de llista d'EH Bildu havia interposat a la decisió del jutjat del contenciós administratiu de Sant Sebastià, que el va excloure de la llista electoral abertzale. L'alt tribunal espanyol hauria tingut fins dijous a la tarda per resoldre el recurs però, d'entrada, ja no l'ha admès a tràmit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest era l'últim cartutx que li quedava a Otegi per revocar la decisió dels tribunals d'excloure'l com a candidat de l'esquerra abertzale, ja que no hi ha cap més instància superior en el marc de l'estat espanyol on pugui acudir. Tanmateix, aquest matí, Otegi, en una entrevista a Catalunya Ràdio, no ha descartat recórrer a instàncies internacionals.

El líder abertzale podria anar al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) però la seva resolució no es produiria abans de les eleccions basques del 25 de setembre.

Els arguments d'Otegi

Les raons que havia exposat el cap de llista d'EH Bildu eren semblants a les que fins ara havia defensat la representació d'Otegi, que basa la seva defensa en el fet que la pena d'inhabilitació per sufragi passiu és "accessòria" a la presó i, un cop complerta la sanció privativa de llibertat, s'extingeix.

stats