ACTE CENTRAL DE PROCÉS CONSTITUENT
Política 13/10/2013

'Construïm la República Catalana del 99%', la primera campanya de Procés Constituent

La formació realitzarà el 16 de novembre una jornada nacional de debats descentralitzats i el 30 de novembre farà una jornada d'accions simultànies també arreu de Catalunya

Roger Tugas
2 min
Pancarta amb la imatge de la nova campanya de Procés Constituent / ARA

BarcelonaLa monja benedictina Teresa Forcades ha presentat aquest diumenge en l'acte central a Barcelona de Procés Constituent la primera campanya que impulsarà aquesta formació després de mig any estenent-se per Catalunya. El seu lema serà 'Construïm la República Catalana del 99%', que tindrà una vessant externa de realitzar actes arreu per seguir donant a conèixer la proposta d'un estat català que signifiqui un profund canvi social i econòmic i també una vessant interna d'assentar i consolidar l'estructura de Procés Constituent assolida i articular internament el discurs i funcionament. "Haurem de treballar, això no només és festa, també és compromís", ha avisat Forcades, que ha avançat dues dates claus de la campanya. Així, el 16 de novembre la formació realitzarà una jornada nacional de debats en què les seves assemblees tractaran els diversos eixos de la campanya i, més tard, el 30 de novembre, se celebrarà també de forma descentralitzada una jornada d'accions simultànies al territori que decidirà cada nucli local de Procés Constituent i que podrà ser un acte de desobediència civil, una ocupació o alguna altra iniciativa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la seva intervenció, Forcades ha posat èmfasi en la necessitat de posar-se d'acord per "potenciar la diversitat" de la seva formació, que inclou nacionalistes de tota la vida i nous independentistes que veuen l'estat propi com una eina per canviar la societat, una complexitat que ja ha dut alguns xocs a nivell local. "Ja sabem que no pensem igual, és la nostra riquesa", ha afirmat la monja benedictina, que també vol treballar perquè les assemblees locals s'organitzin per evitar que un nucli dirigent controli la formació de forma allunyada: "Primer hem d'organitzar-nos internament de forma coherent, amb democràcia". L'objectiu és estabilitzar Procés Constituent i que les primeres divisions o diferències no frenin un moviment que en pocs mesos ha aconseguit més de 45.000 adhesions.

stats