Política 01/06/2018

Torra es querella per prevaricació al Suprem contra Rajoy i Sáenz de Santamaría

Ho fa per la negativa de publicar el nomenament dels consellers al 'Diari Oficial de la Generalitat'

N.orriols
1 min
El candidat de JxCat a la presidència, Quim Torra, aquest dissabte al Parlament

BarcelonaEl president de la Generalitat, Quim Torra, ha presentat aquest divendres una querella per prevaricació contra Mariano Rajoy i Soraya Sáenz de Santamaría per la seva negativa a publicar els nomenaments dels consellers presos i exiliats al 'Diari Oficial de la Generalitat'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat, Torra explica que en la querella s’argumenta que la negativa a la publicació al DOGC es fa basant-se en “una decisió arbitrària, extralimitadora de competències i sense cap empara legal, contravenint d’aquesta manera l’execució d’un acte reglat, degut i obligatori”, amb una “evident conculcació de la legalitat i desconeixement de les exigències constitucionals”.

La setmana que ve està previst que la ratifiqui el consell executiu i que més endavant s'hi afegeixen els consellers.

En un primer moment estava previst que fos el Govern en ple qui acordés interposar la querella contra el ja expresident del govern espanyol però finalment Torra ha optat per fer-ho a títol individual com a president de la Generalitat. Segons fonts governamentals, serà el gabinet jurídic de la Generalitat qui portarà la querella per prevaricació contra els dos dirigents populars.

stats